2012. április 20., péntek

A nagy csel

Hányszor hallani a kifejezést: felszántották a pályát. Akkor mondják ezt, amikor egy focicsapat annyira kitesz magáért, annyira hajt, hogy ajjaj. Meg azt is szokták mondani - a rossz talajú focipályákra -, hogy olyan mint egy szántás.
No, már most, ez az a helyzet, amikor a szólásmondás valósággá válik: az Argeş megyei Cireşu (Cseresznye) falucska ötödosztályban szereplő Viitorul (Jövő) nevű focicsapatának tagjai egy szép napon arra ébredtek - pontosabban arra mentek ki a legelő melletti pályájukra, hogy azt felszántották. Nem meccs közben, az igyekvő sportolók, hanem az éj leple alatt, és gyanujuk szerint egy rivális gárda, vagy annak megbízásából egy szükséges felszereléssel rendelkező szurkolójuk.

                                                                                                                                            (fotó: blikk.hu)

A szántás valami rangadó előtt történt, ellehetetlenítve a Viitorul jövőjét, legalábbis egy időre. Ha stílusos akarok lenni, akkor azt mondom, hogy most a labda a rendőrség térfelén pattog. Egyrészt azért, mert a focipályán nehezen tudna, másrészt azért, mert a károsultak megtették a feljelentést, és várnak a nyomozás eredményére. A faluban állítólag suttogják is, hogy kik voltak azok, akik ekével mentek a gyepnek, de érdekes módon nem történik semmi. Ebből arra következtetek, hogy a romániai fociban nem (sem) ismeretlen bundázás egy újabb válfaja van kialakulóban: nem az ellenfél játékosait kell lefizetni. Az veszélyes. Hiszen, mi van, ha nem tartják magukat a megállapodáshoz? Mi van, ha kitudódik, és nyakukra jön az UEFA? Hát, csak a gond. Sokkal egyszerűbb: egy, a mi csapatunk elvakult szurkoló táborához tartozó traktorost kell megfogadni, aztán a rendőrrel "megbundázni", hogy a tettes ismeretlen maradjon. Olyat még nem hallottam, hogy az UEFA szántás miatt kezdett volna kérdezősködni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése