2012. április 3., kedd

Akcióban

Terroristákat fogtak tegnap Érmihályfalván!
Persze, tudom, hogy "némileg" szenzációhajhász a cím, de hát ilyen az újságírás - és van is benne igazság. Sőt, mi az, hogy van benne igazság - igaz az egész!
Az iskolákban most zajló "Iskola másképp" elnevezésű hét keretében tartottak bemutatót a focipályán kommandósok.
Látványos volt, meg volt koreografálva, tetszett a diákoknak.
A "műsorban" azért volt néhány bónusz szórakoztató elem.
-A sztori szerint például a terrorcselekményt elkövetni szándékozó bűnözők be nem jegyzett, rendszám nélküli személykocsiban érkeztek a városba, és azzal is menekültek üldözőik elől. Erre milyen autóban ültek a "terroristák"? Természetesen olyanban, amelyiken volt rendszám.

-A gyerekek természetesen felmásztak a játékteret övező kerítésre. A bemondó ismertette, hogy tessenek vigyázni, mert lövöldözés is lesz, és a kerítésről tessenek leszállni. Mi az összefüggés? Aki nem mászik le, azt lelövik onnan?

-A rendőrség tisztje nem felejtette el bemondani, hogy a kommandósok vaktölténnyel fognak lövöldözni. Húúú, micsoda szerencse - bár azért titkon magunk is ebben reménykedtünk.
A terroristáknál a sztori szerint robbanóanyag volt, amit persze megtaláltak, és megsemmisítettek valami speciális eszközzel. A cipősdoboznyi holmi szanaszét repült a robbanáskor, ami inkább egy ...szolid pukkanás volt. Persze, mégsem robbanthattak egy krátert a focipályába :)
Lehetett bármilyen üldözés, meg fegyverropogás, a legnagyobb sikert a bombakiszimatolásra kiképzett, Rex nevű német juhász aratta, "aki" nagy türelemmel viselte azt is, amikor a bemutató végén a fényképezkedni, meg simogatni akaró gyerekek "rázúdultak".
Mint mondtam, végül lehetett emlékfotókat készíteni akár a kommandósokkal, akár a rendőrautók kormányához ülve. Reméljük, nem tűnt el semmi a kocsikból - mert ezek visszajönnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése