2011. május 15., vasárnap

Wolf Kati 3.

Ha már felvezettem, akkor a végéről is be illik számolnom, bár akiket érdekelt, azok bizonyára tudják már: Wolf Kati 22. lett az Eurovíziós Dalfesztiválon, a 25 döntős között.


"Elmaradt a csoda", "Gyász: Wolf Kati csak 22 lett", "Hidegzuhany az Eurovízión!" - ilyen és ehhez hasonló címekkel kommentálták a vasárnap reggel megjelent magyarországi lapok a szombat este, vagy már inkább vasárnap hajnalban kialakult végeredményt, aminek több tanulsága is van, szerintem. Például: 1.mintha túlzott várakozást korbácsoltak volna a magyar előadó iránt, amit bizonyít az énekesnő nyilatkozata is, miszerint már az elődöntőben nagy tehernek érezte, hogy szinte kötelezően elvárják tőle a döntőbe jutást; 2.sosem lehet tutira menni azokban a versenyekben, ahol a nézők szavazatira bazíroznak, hiszen nem feltétlen, sőt, egyáltalán nem a szakmai szempontok szerint nyomják az sms-eket, és az sem biztos, hogy ugyanarra, mint az elődöntőben; 3.nem minden országban sms-eznek lazán az emberek, vannak, ahol még egy sms árát is megfontolják.
Az 56. Euroviziós Dalfesztivált az azerbajdzsániak nyerték (219 pont), második az olasz (189 pont), harmadik a svéd (185 pont) dal lett. Wolf Kati a legtöbb pontot a finnországi szavazóktól kapta (végül 53-at összesítve), az észt, a spanyol, és az utolsó svájcvi versenyzőt sikerült megelőznie.
A román versenyző, a nagyváradi Hotel FM együttes a 17. helyen végzett.
A verseny szabályzata szerint a következő dalfesztivált mindig az előző győztes országa rendezheti. Így ez a feladat most Azerbajdzsánra hárul, vagyis az Eurovíziós Dalfesztivál Európán kívülre kerül!
Itt megtalálhatod az dalfesztiválon korábban szerepelt magyar versenyzők produkcióit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése