2011. május 31., kedd

Piramis

Az előző, a play back-előadásokról szóló bejegyzéshez kapcsolható az alábbi: az Érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium XII.C. osztálya kicsengető kártyájára mottóul egy Závodi János idézetet íratott:
          "Őszintén akarok élni,
           Minden utam végig járni.
           Hinni abban, amire vágyom
           S ha hiszek benne, küzdeni érte
           Bármilyen áron."
Persze, láttam már korábban is olyan kártyákat, melyekre hasonló, a könnyűnek nevezett zene dalszövegeiből merített idézet volt, tehát nem ez az első - és reméhetőleg nem is az utolsó eset - de mindezek csak azt igazolják újra és újra, hogy ebben a műfajban is lehet maradandót "alkotni". Hiszen a most ballagó "véndiákok" nem csak, hogy még mint kósza gondolat sem fogalmazódtak meg szüleik agyában, de maguk a szülők is max. tinédzserek voltak, amikor az Őszintén akarok élni című dalt slágerré tette a Piramis együttes, illetve Révész Sándor.

                                                                          (fotó: dobklinika.blog.hu)
Ma már tudjuk, örökzöld slágerré, de akkoriban eléggé röhejesen hangzott volna a Piramissal kapcsolatban, hogy "örökzöld" :-)
Próbálok felidézni abból a korból egy tingli-tangli együttest, meg valami slágert - mert, ugye, akkor is voltak. Hát, így hirtelen nem megy. Valószínűleg ugyanígy nem fognak majd emlékezni azokra, akik ma énekelnek arról, hogy csodás kék az ég, meg mennyire könnyezik a szív, meg hasonló hülyeségek. Sőt, lehet nem is énekelnek, csak tátogással kábítják a nagyérdeműt. Na, de erről már volt szó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése