2011. május 8., vasárnap

Tolvai-t kiáltottak

Tegnap Nyíregyházán voltam. Ez persze magánügy, de annyit elárulok, hogy ezért (a fiamnak volt fellépése).
A nyíregyházi Korzó üzletközpont is tegnap ünnepelte 3. "születésnapját", ebből az alkalomból tartottak sokféle programot, például koncerteket is. Ott volt Király Viktor, meg Varga Viktor is - mondjuk róluk nem tudnék sokat mondani. Ellenben fellépett a nagyváradi Tolvai Renáta is, a  Megasztár 5 győztese.


Azt hiszem mondhatom úgy, hogy ismeretségem vele 50%-os: én ismerem őt, még azokból a nem túl távoli időkből (pl. tavaly), amikor még a váradi Francisc Hubic művészeti iskola növendékeként egy-egy falunapon lépett fel társaival, ő viszont nem ismer engem. (Bizonyára a megasztáros győzelem után megszaporodott azoknak a száma, akik ismerősüknek, sőt, barátjuknak mondják - hát ez részemről, bár hihető, de valótlanság lenne.) Szóval, már ezeken a falunapokon látszott, pontosabban hallatszott, hogy tehetséges/tehetségesek, valóban van hangjuk, nem play back a koncert - nem úgy mint egyik-másik falunapi önjelölt sztárnak, akiket le sem lehet vakarni a színpadról (miközben némelyek meg vannak győződve önnön zsenialitásukról).
Szóval Tolvai Renáta a tegnap Nyíregyházán koncertezett mintegy 40 percet.


A dumáján még lehetne csiszolni. Egyrészt nem beszél jól magyarul, másrészt érződik, hogy betanítottak neki pár mondatot, amit el kell mondjon a színpadról a közönségnek, mert kell a show-hoz. Az éneklésével nincs gond. Ráadásul le is van fogyva, mondhatni, meg van csinosodva. Tényleg jó lehet az a fogyasztószer, amit a tévében reklámoztattak vele.
A közönség nem volt valami lelkes. Igaz, hűvös is volt, de nem annyira. A tinédzserek - főleg a lányok - meg inkább a Viva tévé "sztár-műsorvezetőjét" (mert már egy műsorvezető is sztár) dongták körül.
Tolvai Renáta május 22-én, vasárnap 22 órától Érmihályfalván lép fel, a XIX. Nyíló Akác Napokon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése