2011. május 13., péntek

Wolf Kati 2.

Örömmel látom, hogy sokan olvastátok a Wolf Katiról, illetve düsseldorfi szerepléséről szóló bejegyzésemet. Holnap ugye döntő, és ismét a budapesti közszolgálati tévétől kapott, erre vonatkozó anyagot adom közre. Ajánlom figyelmetekbe, különösen azoknak, akik szavazni óhajtanak, hogy erre vonatkozóan is lehet az alábbiakban fontos infót találni. Szóval íme:

Kati, Blue, Lena – sztárkultusz Düsseldorfban
Kialakult az Eurovíziós Dalfesztivál mezőnye!

Wolf Kati páholyból nézhette végig az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjét, ahol teljessé vált a 25 fős szombati döntő. Csütörtökön újabb tíz ország csatlakozott a már finalista 15 nemzethez, köztük Magyarországhoz. Kialakult a végleges rajtsorrend is, nehéz mezőnyben kell Katinak versenyeznie.

Rajongók szerint az ötödik helyen fellépő Kati nyitja a szombati Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének legerősebb szakaszát: a magyar énekesnővel kezdődően egészen a 14-es sorszámot viselő brit Blue-ig a mezőny tíz legjobbjának tartott dal egy időszakra tömörült. Katit a brit X-faktor nyertese, az ír Jedwards követi, utánuk a svéd közönségkedvenc, Eric Saade, majd nyolcadikként a rajongók egyik nagy favoritja, Észtország jön, ezt követően a mindig top 10-ben végző görögök lépnek színpadra. Tizedik lesz Oroszország, egy Red One-szerzeménnyel, Alexeyt a bukmékerek első számú esélyese, a francia tenor Amaury Vassily váltja, rögtön utána a másfél évtized után visszatérő Olaszország versenyzője jön, aki egy Robert de Niro-film betétdalát énekli. A titkos kedvenc svájci lány és a Blue-val induló Egyesült Királyság zárja ezt a tízes mezőnyt, amely után még 11 dal hangzik el.

Magyarországon az elődöntő kiemelkedő nézettséget hozott a köztévének, egymilliónál is többen látták élőben a magyar produkciót, de Németországban is szinte sztárkultusz övezi Wolf Katit. A legnagyobb német lapok közölnek vele interjúkat, illetve írnak szerepléséről, és a nagy nemzeti tévétársaságok is rendszeresen megkeresik. A csütörtöki elődöntő alatt a BBC élő adásban kérdezte Katit, a brit műsorszolgáltató helyszíni ministúdiójában a Blue-val és a francia versenyzővel egy blokkban beszélgetett vele a műsorvezető. Wolf Kati igyekszik nem foglalkozni az előrejelzésekkel és esélylatolgatásokkal „A cél az volt, hogy bent legyünk a döntőben, és ez sikerült. Azt szeretném érezni szombat este, amikor lejövök a színpadról, hogy százszázalékosan teljesítettem, és mi hatan mindent megtettünk ebben a három percben, amit lehetett. Ha ezzel az érzéssel állhatunk ott a dal végén, akkor az eredmény már nem számít.”

A Blue tagjai tegnap Katinak és a két dalszerzőnek, Rakonczai Viktornak és Rácz Gergőnek személyesen gratuláltak a magyar versenydalhoz, amely szerintük a legjobb dal a 25-ös mezőnyben. A What about my dreams című dal a helyszíni visszajelzések alapján nemcsak a britek, hanem a németek és a skandináv nemzetek szívét is meghódította, de Kati számít a határon túli magyarok szavazataira. Az MTV műsorában elhangzó telefonszámon csak más országokra lehet szavazni, így a külföldön élő nézőknek érdemes a műsor elején a saját országuk nemzeti televízióját nézni, ahonnan megtudhatják, hogy az adott országból milyen telefonszámon lehet a magyar versenyzőre szavazni.

A döntő napján, szombaton az m1 először élőben kapcsolja a VII. kerületi Orfeum klubot, ahol a rajongók együtt nézik az MTV közvetítését. Korábban kezdődik a Csillag születik című műsor, így szombat este 20.25-től, amikor Novodomszky Éva bejelentkezik a budapesti stúdióból, már minden néző Wolf Katinak szurkolhat. Az MTV félórás felvezető műsora után Gundel Takács Gáboré a szó, aki a düsseldorfi arénából közvetíti a 25 ország részvételével zajló döntőt.

A magyar csapat videoblogban is beszámol a kint történtekről, ezeket a http://www.hirado.hu/ portálon, a www.youtube.com/eurovisionhungary es a  www.facebook.com/eurovisionhungary oldalon is megosztják.

Düsseldorf, 2011. május 13.

A döntősök rajtsorrendje:
1.       Finland
2.       Bosnia & Herzegovina
3.       Denmark
4.       Lithuania
5.       Hungary
6.       Ireland
7.       Sweden
8.       Estonia
9.       Greece
10.   Russia
11.   France
12.   Italy
13.   Switzerland
14.   United Kingdom
15.   Moldova
16.   Germany
17.   Romania
18.   Austria
19.   Azerbaijan
20.   Slovenia
21.   Iceland
22.   Spain
23.   Ukraine
24.   Serbia
25.   Georgia

Végül pedig itt egy fotó, melyen Kati látható, amint a fenti szövegben említett interjút adja a BBC-nek:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése