2012. június 19., kedd

PONT A miniszterelnök ne?!

Mármint, hogy pont Victor Ponta miniszterelnököt ne kevernék plágium gyanújába? Most, amikor az USL koalíció halálra nyerte magát a választásokon, és sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy a "szörnyszülött" PSD-PNL-PC összefogás a közös cél elérése után meddig fog még élni.

Victor Ponta: Nyugi van, emberek...    (fotó: gorjnews.ro)

Pontosítok: a szörnyszülött kifejezés nem helyénvaló, hiszen bármilyen koalíció nevezhető annak abban az országban, ahol bárki bárkivel bármikor, de nem bármiért, csak a hatalomért.
Mint emlékszünk rá, Ponta kormányát még be sem iktatták, mikor hazugságon kapták tanügyminiszter-jelöltjén, Corina Dumitrescut, majd a helyette már beiktatott Ioan Mang mondott le egy hét után plágium vádak miatt. Akkor ugye azt mondta Ponta, hogy azért fogadta el minisztere távozását, hogy annak ne a tárcavezetői teherrel a vállán kellejen munkálkodnia önmaga tisztázásán. (Azóta sem hallani, hogy Mang eredményesen mosakodna.) Most meg Ponta került a célkeresztbe, 2003-ban jogtudományban írt PhD-értekezéssel. (Schmitt Pál óta ez a PhD is beette magát a köztudatba.)  Igaz-nem igaz - húzzák-vonják. Valójában kit érdekel!? Meglepetés-e ma már az, hogy egy akár miniszterelnökségig avanzsált jogtudós másolt, plagizált, szellemi tulajdont lopott? Szerintem az emberek egy kisebb része talán felfigyel rá, de csak legyint. Egy még kisebb réteg az, amely foglalkozik vele, és amelyiket most leginkább az foglalkoztatja, amit már mondtam: meddig tart a vadházasság? A választók túlnyomó részét azonban egyáltalán nem érdekli. És ha most kellene, újra az USL-re pecsételne. Mert sosem tanulnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése