2012. június 8., péntek

Előrejelzés

Hát eljött: mindjárt vége a kampánynak.
Igaz, reggel 7 óráig még előttünk van egy éjszaka, amikor még lehet ragasztani és tépni - de lassan vége nyilatkozatoknak és válasz-nyilatkozatoknak, nyílt és nyíltabb leveleknek.
Holnap reggeltől kampánycsend - és ugyanakkor indul a kampánycsend megsértési roham: jönnek majd a bejelentések, hogy itt-ott mégis ragasztottak és téptek, itt-ott mégis szórólapoztak, itt-ott mégis "azt" mondták és harsogták.
Aztán eljön majd vasárnap, a szavazás napja. Itt-ott továbbra is ragasztanak és tépnek, sugallnak és befolyásolnak, vádolnak és tagadnak.
Urnazárás.
Hétfő reggel, első eredmények.
Mindenki győztes lesz! Persze csak a körülményekhez képest, hiszen a "másik" megosztást idézett elő, csalt, hazudott, megfélemlített - szóval mindezek ellenére sikerült jó eredményt elérni. Persze, sokkal jobb is lehetett volna, ha - mint említettem - a másik nem a megosztás híve lett volna, nem csalt volna, nem hazudott volna, nem élt volna megfélemlítéssel. Milyen jó lett volna az összefogás, ha a másik nem utasította volna azt el - hisz azzal most történelmi lehetőséget szalasztottunk el.
Jaj, jaj.
A romániai magyarság többet érdemelne. (Na, ez mondjuk igaz, bárki mondja.)
Vonjuk le a következtetéseket, és már most készüljünk az őszi, parlamenti választásokra.
Szerintem a honi politikusok sokkal nagyobb hangsúlyt kellene fektessenek majd a szavazók szórakoztatására. Példának vehető a görög eset, tegnap tettlegességig fajult politikai kerekasztal zajlott élő tévés adásban: egy neonáci párt képviselője vízzel szembelocsolt egy radikális baloldalit, erre egy másik baloldali egy újsággal meglegyintette a neonácit, amire utóbbi egy darab ökölcsapással fűszerezett két pofonnal válaszolt.

                                                      Csattt...                              (fotó: hetivalasz.hu)
Az egész "műsort" 12 másodperc alatt bumlizták le, az itt olvasható cikk melleti videón az 1.12 és 1.24 közti időben.
(Megjegyzendő, hogy a bunyó előtt legalább hárman folyamatosan egyszerre beszéltek, mit beszéltek, hadartak levegővétel nélkül, felismerve, hogy így sokkal több hülyeséget lehet közzétenni ugyanannyi idő alatt, mintha sorra várnák egymást, míg egyenként befejezik.)
Azt hiszem, a hasonló show-hoz nálunk is meglesz minden kellék.

1 megjegyzés:

  1. Értarcsán Bordás ellenjelöltje azzal vádoskodik már egy hete, hogy csalni fogunk, de ő le fogja leplezni a csalást, merthogy ő a NAGY NYO-NYO-NYO-NYOMOZÓ. Megfelelő stratégia, hogy hogyan jöjjön ki jól a dologból, ha vereséget szenved. Csendesen ráhagyjuk. Szóval, ebből még lehet showműsor de garantáltan egyszemélyes stand-up comedy lesz. Ez már a kampányolásakor elkezdődött, ugyanis hangosbemondóval járta az utcákat, a népek meg állandóan kirohantak, mert azt hitték, itt a tollfelvásásrló. Látva, hogy mégsem az, legyintettek, és végezték tovább a munkájukat. Vasárnapi stratégiánk a következő: Azzal fogjuk az őrületbe kergetni, hogy nem csalunk,nem igérgetünk hülyeségeket, nem kampányolunk kampánycsend idején, nem fizetünk 1-2 decit senkinek, vele rendkivül nyájasak leszünk amúgy, csak egyszerűen hagyjuk, hogy történjenek a dolgok: menjenek be az emberek a fülkébe és pöcsételjenek, ahova akarnak. Nem tudom, hogyan fogja bírni cérnával szegény.

    VálaszTörlés