2012. május 1., kedd

Ujjé, majális

Az egyik híradóban láttam tegnap, hogy bizonyos romániai Racoviţă nevű falu határában felborult egy kamion. Egy török kamion. Megesik ez naponta, veszélyes üzem a közlekedés. Minden rosszban van valami jó - tartja a bölcs nép. Hát ebben az esetben is volt több rossz, de még több jó is.
Rossz ugye az alapvető történés, hogy felborult a kamion. Ez rossz a sofőrnek, aki nem jut el a célhoz, rossz a cégének, mert az áru nem jut el a rendeltetési helyére, nem is beszélve a balesettel járó hercehurcáról. Ám mindent összevetve valójában nagyon sok jó is történt. Például: nem történt személyi sérülés. Például a sofőr nem csak, hogy nem sérült meg a balesetben, de nagy higgadtságról tett tanúbizonyságot, amikor nem próbálta az árokba, és az a melletti mezőre szétszóródott cuccot menteni. Hiszen a legnagyobb szerencse mégis csak a falu szélének lakosait érte, akik varjúcsapatként csaptak le a szétszóródott holmira, és bizony az egy szem sofőrnek nem sok esélye lett volna. Hiszen még a rendőröknek sem volt, akik kiérkeztek konstatálni a történteket, és hivatalból próbálták lezárnia  helyszínt. Velük simán összeverekedtek a zsákmányolók, akik túlerőben is voltak. Azt hiszem, itt az ideje elárulnom: a kamion fagyasztott csirkecombot szállított. Mázsaszámra.
Hát nem tiszta szerencse, hogy nem valahol a hegyek között, valami megközelíthetetlen szurdokba borult a rakomány, ahol menthetetlenül megbüdösödne ebben a kánikulában? Vagy legjobb esetben dögkeselyűk lakmároznának belőle.
Most meg ráadásul május elseje van - majális. Szerintem Racoviţă falu szélén hangos manele-dallamok és piruló csirkecombok ínycsiklandozó illata kergetőzik a napsugarakkal az árnyat adó fák ágai között.
                                                                                                                         (Illusztráció: receptek.co)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése