2012. május 14., hétfő

A kampány öl

Sajnos, a címet nem poénból írtam.
Persze abból is írhattam volna, hiszen a választás előtti kampány öli például az agysejteket, vagy a korábbi barátok és ismerősök közötti jó kapcsolatokat.
De ez most valóban haláleset: egy választási hirdetőtábla szerelése közben több méter magasról leesett egy férfi, és belehalt a sérülésekbe.

                                                                                                                          (Illusztráció: hazipatika.com) Mielőtt a továbbiak olvastán bárkiben gyanú támadna, gyorsan pontosítok: az eset Szucsáva (Suceava) városában történt.
A tragédiának több kivesézni való részlete is van.
Az időpont: csütörtökről péntekre virradó éjszaka, tehát még alig pár perce vagy órája kezdődött meg a hivatalos választási kampány - valószinüleg el kellett gyorsan foglalni valami stratégiai helyet a kihelyezendő plakátnak.
Az elhunyt a helyi Polgármesteri Hivatal alkalmazottja volt. A hivatal élén álló polgármester második mandátumának végén jár, és készül a harmadikra.
Most bizonyára meg fogtok lepődni: utólag kiderült, hogy a hivatali alkalmazott szabadidejét áldozta arra, hogy választási hirdetőtáblát szereljen. Ez persze rendjén is van, hiszen egyrészt éjnek idején mi más közben is lehetett volna, mint saját szabadidejében, mikor alvás helyett a magasba mászott, másrészt hivatali alkalmazottként nem is foglalatoskodhatott volna plakátírozással. Maga a polgármester nyilatkozta ezt, mármint azt, hogy hivatali alkalmazottja szabadnapos volt, amikor ugye azt csinál, amit akar, ő pedig személy szerint mossa kezeit, nem is tudott róla. Neki pedig lehet hinni, hiszen mégis csak két mandátumot végig vitt már mint polgármestere egy nagy városnak, tehát bizonyára nem szokott hazudni.
Ha a fentiekben bármilyen hasonlóság felfedezhető más városokban, községekben tapasztaltakkal, akkor az csak a való élet műve lehet.
Mármint a halálesetet kivéve.
Mert azt ugye, nem lehet bekalkulálni.
Mert aki a legrosszabul járt, az először is az, aki meghalt. De rajta már nem lehet segiteni.
És, mivel szabadidejének foglalatossága közben járt balszerencsésen, a munkabaleset tényének megállapítása sem jöhet szóba - tehát a család is hoppon marad.
A kampány öl, és családokat tehet tönkre. Így is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése