2011. szeptember 15., csütörtök

Füveznek

Ma kora reggel érkeztek meg az első kamionok, melyek Hollandiából gyeptéglákat hoztak a Nemzeti Arénában. Azt már ugye "megbeszéltük", milyen jól sikerült  a talicskányi euróból épült stadiont kivitelezni, és milyen emlékezetes meccset vívott az avatón a román meg a francia labdarúgó válogatott. Na, nem az eredmény miatt, hanem mert gólok helyett a port rúgták a fiúk.

                                                                    (fotók: maszol.ro)
Szóval, megjött az új gyep. "Az a szép zöld gyep" - ahogyan Poldi bácsi mondogatta az Égig érő fű című filmben. A tévék reggeli híradóikban mutatták, ahogyan még sötétben kanyarodnak a kamionok a stadion kapuján befelé. 20 órát jöttek a teherautók, de biztos megérte, hiszen a holland gyep bizonyára valami rendkívüli jó lehet, ha megfelelő közelebbi nem volt. (Mondhatnám úgy is, hogy messze földön híres a holland fű...) A gyep-cserét sem maszatolják el, azt is hollandiai, egy Hendriks-Graszoden nevű cégre bízzák, aki a fű alatti földréteget is cseréli.

                                                                                   
Hát, nem lehet mondani, hogy az avatóra készített gyep sokáig bírta volna. Na, de majd ez a holland! - Aham, gondolnánk józan paraszti ésszel - hiszen másodjára csak nem b.., izé, rontják tán' megint el. Gondolni, na, azt lehet. Mert azt mondja ugyanezzel a hírrel kapcsolatban egy másik, egy keresekedelmi tévé híradója, hogy ezt a gyepet is le kell cserélni jövőre, amikor május 9-én ott játszák majd le az Európa-liga döntőjét!
Azt eddig is tudtuk, hogy nagy pénz van a fűben. Ezek szerint abban is, ami a focipályán van, és fű alatt sokaknak juthat belőle, ha mernek ennyit packázni vele. A számlát fizető "közönség" meg csak hallgat, mint sz.r a gazban. Esetleg ül is benne, mint a nyuszi. Aki ülve szundikálgat. Mint akit befüveztek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése