2012. január 13., péntek

Csak bámulunk

A 2012-es év vitathatatlanul legnagyobb sporteseménye a július 27. és augusztus 12. között sorra kerülő olimpia Londonban. De számtalan sportesemény hozhat még örömöt a sportbarátoknak, hogy csak párat említsek: kézilabda európa-bajnokság (jan.15.-29.), foci európa-bajnokság (jún.8.-júl.1.), rövid pályás úszó-vb (dec.12.-16.), és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy szeptember 7-én megkezdődnek a selejtezők a következő foci-világbajnokságon való részvételért.
De ki nem sz@.ja le ezt mind, mikor január 27-ig lehet jelentkezni a festékszáradás-néző világbajnokság mezőnyébe!

                                                                                                                              (Illusztráció: mon.hu)
A viadalt az angol LocalTrades.com nevű honlap hírdette meg, és maga is meglepődött, hogy mennyi hülyesportember jelentkezett. Végül is a világhírhez vezető út nem rögös, legalábbis az első lépés rém egyszerű: még csak a sárga téglát sem kell követni, mint Dorothynak Óz birodalma felé, csupán egy fotót kell küldeni az említett honlapnak, amit a benevező akár saját otthonában is elkészíthet, rajtra pedig ő szerepel, amint éppen a falat nézi a festék száradása közben. Az fog nyerni, aki egyhuzamban legtovább tudja bámulni a festék száradását úgy, hogy közben semmi nem vonja el a figyelmét És, ha mindez még nem elég, a benevezések alapján máris van egy magyar esélyes a vb-címre! Na, percig sem gondoltam, hogy éppen ebben ne lennénk ott az élvonalban. Bizonyos Baksa Bence "nevezési dokumentációjában" - mert így hívják a belépőt ebbe az elmebajos gárdába - azt állította, hogy nem kevesebb, mint öt órán át tudja bámulni a száradó festéket. Állítólag 100 ezer font a fődíj. Húúú, na nézz oda, ez nem is butaság. Érdemes volna utánanézni, mert ez bámulatos.
Vajon hogyan edz egy festékszáradást néző? Bemelegít, fut néhány kört a szobában, közben a csapat tagjának számító festő és mázoló új színeket visz fel a falra, majd lenyomja a stoppert, amikor a versenyző hirtelen leül, vagy odaáll a fal elé. A tréner meg közben biztatja: összpontosíts, ne kancsíts, oda figyelj, pislogj gyorsabban/lassabban. Néha a festő és mázolónak újra kell húzni a csíkot, mert az közben megszárad, és okafogyottá válik a nézés. Tényleg, mi van azzal, akinek olyan kellemes, meleg tekintete van? Hiszen attól gyorsabban szárad a festék?! Az idő előtt abbahagyhatja? Vagy kizárják?
Nekem kicsit zavarosnak tűnik. Lehet, hogy nem kellene annyit agyalni rajta. Csak bámulni. Például a festék száradását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése