2019. december 30., hétfő

Majd ha jönnek a rézf.szú baglyok...

Megyünk a levesbe címmel tartotta meg előszilveszteri önálló estjét vasárnap este a "dumaszínházas" Hadházi László a debreceni Főnix csarnokban. Bár a "dumások" listáján nálam "csak" a harmadik (Bödőcs és Kőhalmi mögött), a helyezések között igen kicsi a különbség, nagy volt az öröm tehát a meglepetés-jegyek láttán. Mindjárt adódott is egy kérdés: hogyan oldják meg egy, csak dumáló fickó szerepeltetését egy ekkora csarnokban? Mint kiderült, a lehető legegyszerűbben: a nézőtér nélküli oldalon volt a színpad a mikrofonnal, a többi helyen pedig a nézők. A lelátókon és a küzdőteret elfoglaló székeken is, mert talán mondanom sem kell, tele volt a csarnok, állítólag 5600-an voltunk. Mennyi is az átlagos nézőszám mondjuk egy NB. I-es meccsen?
Az egyéni est azért több személyt is rejtett, mindjárt bemelegítésként egy duó játszott élőben bluest, ami akár egy önálló produkció is lehetett volna.
Aztán felvezetésként előbb Lakatos László, majd Musimbe Dávid Dennis dumázott. Egy cigány, meg egy néger. Nem ciki ezt itt így leírni, hiszen ők maguk poénkodtak önmaguk származásával, arra jutva, hogy "az öreg", mármint Hadházi azért őket hívta meg, mert "színre színt húzott" s valószínűleg valami támogatást is kaphat ezért. 
Hadházi László aztán jó órányit mondta a magáét - meg a mienket is, ez lemérhető volt a reakciókból. Például két sorral előttünk ült az a két nő, akik szerintem az egész csarnokban a leghangosabban hahotáztak, szinte egyfolytában  - persze nem biztos, de nekem úgy tűnt, viszont egyáltalán nem volt zavaró, sőt, hát ezért mentünk. Ami pedig a korosztályokat illeti, a tinédzsertől az idős nyugdíjasig mindenki volt ott. Micsoda érzés lehet látni, hogy ilyen szórás kíváncsi az emberre, élőben, több ezren. Önszántukból, sőt, fizetnek érte. Oh, politikusok...
Apropó, politikusok - a témák.
Kibeszélte a közösségi média rabjait, a férfi - női szokásokat, kalandjait "alkohóliában", de saját elméletét is, hogy miért több manapság a hülye? Érdekel? Mert a bolygó IQ-ja állandó, ellenben többen vagyunk ugyanarra a mennyiségre. 
És hát persze a politika. Nem konkrétan, de aki akarta, az érthette. És szerintem mindenki akarta érteni, nem csak az 5600 kétharmada. Megtudtuk például, hogy gyerekkorában mennyire félt a rézfaszú bagoly (már elnézést) eljövetelétől, amivel riogatták. Aztán nem jött el. Ezt használja a politikum is: ha nem szavazol rám, jönnek a rézfaszú baglyok. Rászavaztak? Igen. Jöttek? Nem. Naugye...
Hasonló szellemben szóltak Bornai Tibor (ex-KFT) dalai is, kétszer, a másodiknál Hadházi basszusgitározott. 
Hogy a műsort képernyőn is láthatjuk, arra reményt ad, hogy kamera volt a nézőtér közepén.
- A műsor hívogatója:
- Amikor mentünk befelé: 
- Népesedik a csarnok:
- Ember a színpadon és a kivetítőn:
- És akik majd még jönnek:
- Akkor hát BUÉK:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése