2019. február 15., péntek

A politikus, akit egy szendvics buktatott meg

Még csak nem is azért, mert tűrhetetlenül éhes volt, hanem nevelési célzattal lopott el egy szendvicset egy szupermarketből egy képviselő. Történt, hogy már percek óta állt a pénztár előtt, ám a személyzet semmibe vette, ő pedig türelmét vesztve egyszerűen elsétált az uzsonnának valóval. Tiltakozása nem ért célt, ügyet sem vetettek rá továbbra sem, mire ő - látva, hogy nem szólal meg semmilyen vészjelző, de még egy fia biztonsági őr sem lohol utána - visszament pár perc múlva, és kifizette. Mindez annyiban is marad volna, ha nem olyan óvatlan, hogy elmeséli a sztorit képviselőtársainak, akik csak nevettek az egészen. Nem úgy pártjának frakcióvezetője, aki elfogadhatatlannak nevezte, hogy egyik politikusuk csak úgy, fizetés nélkül távozik, vagyis lop egy üzletből, bármivel is magyarázza azt, és lemondásra szólította fel.
Hogy ez hol történt? Húú, tényleg, még nem is mondtam, te meg azt hihetted, hogy Romániában? 
Vagy Magyarországon? 
Ugyan, ha itt vagy ott, akkor már fotót vagy videót készítettek volna a tolvaj, revizionista, nacionalista, soviniszta, korrupt, orbánista, gyurcsányista, libsi, Soros-bérenc, homofób, korrupt, nemzetáruló, idegenszívű, migránssimogató, antiszemita (ki - ki válasszon ízlése szerint) gazemberről öntudatos állampolgárok, akik tiltakoznának is transzparensekkel a kezükben, miközben független sajtótermékek kürtölnék a gyalázatos tettet, hírtévék nem kevésbé független stúdióiban pedig megkérdőjelezhetetlen szakértelmükről legendás elemzők bogozgatnák a szörnyűség hátterében meghúzódó világpolitikai összeesküvés szálait.
Hogy mégis hol történt?
Szlovéniában.
Darij Krajčič, a Lista Marjana Šarca (Šarec Marjan Listája) párt tagja egy ljubljanai boltban vetemedett a fentiekre, melyek miatt, mint már mondtam, frakcióvezetője lemondásra szólította fel, hiába a "nevelés célzat", meg a kárt megtérítő önfeljelentés. És most kapaszkodj: a politikus nem magyarázkodott tovább, nem fenyegetőzött, nem lépett ki a pártból, hogy belépjen egy másikba vagy független legyen, hanem... lemondott, "összhangban a párt magas erkölcsi standardjaival"!
Ugye, most már tényleg elhiszed, hogy nem nálunk történt ilyen hülyeség?
                        Ilyen illusztrációkat használnak a szlovéniai híradások
                           (Illusztráció: regionalobala.si)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése