2018. október 2., kedd

(Foci)Pályán kívüli taktikázás

Ha az alábbi (vagy ehhez hasonló) a téma, mindig ajánlatos azzal kezdeni: magam is elítélem az erőszak minden formáját.
Igen, most jön a de...
A hír: "Komoly vádakkal kell szembenéznie a világ egyik legismertebb sportolójának, Cristiano Ronaldónak, miután egy amerikai nő azt állítja, 2009-ben megerőszakolta őt a portugál futballsztár". (24.hu)
Arról van ugye szó, hogy a focista és a most 34 éves Kathryn Mayorga Las Vegasban, egy parti után egy szállodában kötött ki. Mindjárt itt az első kérdés: arra számított-e a hölgy, hogy Ronaldó mindig magánál hordja bélyeggyűjteményét, és azt akarja megmutatni neki? A híres 7-es később bevallotta, a nő már az etyepetye közben ki akart szállni a buliból, az erőszak abban állt, hogy ő meg nem. Előbbi pert helyezett kilátásba - micsoda meglepetés - de azért abba is belement, hogy 375 ezer dollár ellenében (manapság ez 104,5 millió forint) eláll ettől. Mint említettük, ez 2009-ben történt, a hölgy most úgy gondolta, semmissé kellene tenni az akkori megegyezést, és mégiscsak perelne. Egy szakértő jogász véleménye, hogy nagy valószínűséggel újra peren kívüli megegyezés fog születni. Naná, hogy megint pénzért. És itt a második kérdés: a hölgynek csak nem elfogyott a pénze és ez vezetett 9 évvel ezelőtti fájdalma kiújulásához?
Meddig lehet ezt játszani?
És arról se feledkezzünk meg, hogy az ilyen csiki-csuki hiteltelenné teszi azok eseteit is, akikkel azért sokkal szörnyűbb dolgok történnek meg, ám hiába tesznek hatalmas lelki erőről tanúbizonyságot, amikor a világ elé állnak, mert benne van a pakliban, hogy sokan csak legyintenek rájuk, na, itt egy újabb... És ez egy másik trauma!
A fenti hírhez tartozik még, hogy legrosszabb esetben, mármint a Cristiano Ronaldó szemszögéből, akár börtönbüntetés is lehet a vége. Ez ugye valószerűtlen, hiszen a "peren kívüli megegyezés" nem csak lehetőség, de szerintem egyenesen a cél is. Másrészt az ilyen "aranytojást tojó tyúkok" nem szoktak rács mögé kerülni. Emlékezzünk csak vissza: hogy csak a legnagyobbakat említsem, Ronaldó és Messi is keveredett börtönnel is fenyegető adócsalási ügybe. Hát persze, hogy nem zárják be őket, hiszen akkor kik miatt telnének meg elsősorban a stadionok lelátói, vinnék-e a focimezeket, csapatzászlós törölközőket és sálakat, mi lenne a dezodorreklámokkal?! Egy kis "perek kívüli megegyezés" még az adóhatóságot is megenyhítheti, aztán mindenki jól járt: jut is, marad is.

A "főszereplők" 2009-ben, illetve a hölgy most, amikor meggondolta magát
(fotók: borsod24.com, nb1.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése