2018. június 20., szerda

Himnusz-siratástól az Ermitázs süket macskájáig

Bár még csak az első csoportkörön vagyunk túl + 1 meccs, de máris vannak érdekes és meglepő eredmények a 21. labdarúgó világbajnokságon. Nem fogom elemezni a látottakat, megteszik ezt arra hivatottak meg önjelölt szakértők, inkább az érdekes "mellék-sztorikra" térjünk ki.
Nem volt meglepő, hogy Belgium 3-0-ra legyőzte Panamát, inkább az, hogy a Közép-Amerikai ország egyáltalán kijutott Oroszországba. Aztán meg, hogy a vereséget az edzőjük úgy ünnepelte, mintha győzelem lett volna, hiszen legalább kétszer akkora "zakót" terveztek. „Szerencsére nem az történt, amire mindenki számított, vagyis, hogy hat vagy hét góllal kikapunk. Alázattal, méltósággal játszottunk. Belgium és Panama között a különbség nagyobb, mint három gól. Senki nem szeret veszíteni. (...) Ez egy teljesen normális eredmény, sőt, ha azt vesszük, hogy lehetett volna sokkal rosszabb is, akkor pedig abnormális, hihetetlen az eredmény. (...) Nem kellene egy vereség után gratulálni a játékosoknak, de elmondtam a fiúknak az öltözőben a lefújás után, hogy méltósággal tették a dolgukat, és megnehezítették az ellenfél dolgát, sőt akár egy-két gólt is szerezhettek volna* - nyilatkozta a lefújás után Hernán Dario Gómez, a panamaiak kolumbiai szövetségi kapitánya. Hallottatok már ilyen értékelést? Panamában már akkor nagy buli volt, amikor tavaly kiharcolták a VB-részvétel jogát, a hatás pedig nem csitult, például még el sem kezdődött a belgák elleni meccs, egy videofelvétel tanúsága szerint, a panamai riporterek már egymás hátát veregetve sírtak, amikor meghallották országuk himnuszát felcsendülni... - micsoda élmény!
Ez a kiváló vereség bizonyára nem lepte volna meg a panamaiakat, ha előtte kikérték volna Achilles, a szentpétervári Ermitázs macskájának véleményét. A cicus a már korábban megszokott módon (csinálták ezt már más versenyeken más állatokkal is, vagyis nemzeti zászlókkal díszített tálakból kellett egyenek, amelyikhez odamegy, az fog nyerni) megjósolta az oroszok győzelmét Szaúd Arábia és Egyiptom ellen is. A kandúr nem csak egérellenes missziót teljesít az oroszok legnagyobb és leghíresebb múzeumában, de ezek szerint egyfajta orákulum is. Bizonyára saját jövőjére is gondol, hiszen az oroszok egyébként sem cicóznak, a macska meg nem hülye, csak süket (tényleg).
     (*Idézet: nemzetisport.hu)
                               Achilles tudja, melyik tálat kell választani...
                                (fotó: index.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése