2018. június 15., péntek

Férjmegőrző focinéző és kiállítás

Messi miért nem a spanyoloknál játszik? 
A kérdés mutatja, hogy egyrészt megkezdődött a 21. labdarúgó világbajnokság, másrészt, hogy ez a világesemény azok érdeklődését is felkelti legalább minimális mértékig, akiknek fogalmuk sincs az egészhez. 
Aki azonban szereti, az most egy hónapig nézheti. Én éppen a debreceni Fórum bevásárlóközpontban mulattam egy kis szabadidőt a megnyitó, majd az első meccs idején. Kellemes meglepetés volt, hogy a legalsó szinten szurkolói-meccsnézői helyet rendeztek be (mondhatnánk férjmegőrzőnek is...)
Ami legalább annyira érdekes, hogy a Puskás Intézet által összeállított "Arany pillanatok" című kiállítást is meg lehet nézni pár lépésre a fenti tévés helytől. Idén lesz 65 éve, hogy az Aranycsapat 6-3-ra legyőzte az angolokat a Wembley-ben, ebből az alkalomból készült a kiállítás. 
A legendás csapattagok és edzőjük személyes tárgyai (is) láthatók: fotók, igazolványok (például maga Rákosi Mátyás főtitkár elvtárs aláírásával), érmek, kupák, focicsukák. Utóbbiak között igen érdekes - ahogy ma mondjuk - modellek is vannak (inkább mondtam volna túrabakancsnak), az is látszik rajtuk, ahogyan tulajdonosuk bokszolta, bekenve a cipőfűzőt is, tehát igen életszerű. Érdekes továbbá Sebes Gusztáv edző írott-rajzolt taktikai terve, amivel az utóbb az évszázad mérkőzésének nevezett meccsre küldte ki játékosait. A legtöbb teret persze Puskás Öcsi kapta, belefoglalva karrierje minden állomását. 
Nem mondok el mindent, aki teheti, érdemes megnézni - ha már nekünk nagyjából a nosztalgia jut osztályrészül. 
A VB ideje alatt, július 15-ig van rá lehetőség.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése