2018. június 14., csütörtök

A tanácsadó esete a tömeggel

Az előző bejegyzés ugye arról szólt, miként fogadták a teniszcsillag Simona Halepet Bukarestben, illetve miként "tündökölt" mellette a főváros főpolgármestere. Utóbbit eléggé el nem ítélhető módon ki is fütyülte a közönség, amit Gabriela Firea meglehetős rossz néven vett. Na, de pártja, a Szociáldemokrata Párt (PSD) nem azért van annyi éve hatalmon, hogy ne legyenek benne olyan, minden hájjal megkent alakok, akik majd jól megmagyarázzák. Még az eset napján megjelentek a párt több megyei szervezetének Facebook-oldalán olyan bejegyzések, sőt videók is, melyek azt sugallták, hogy a tömeg valójában nem is a politikusasszonyt, hanem az világelső sportolót pfujolta! Érted? Akiért éppen odagyűltek sok ezren! Lett is nagy felháborodás, meg ki is derült, hogy a machináció értelmi szerzője az a Florin Bădiţă, aki Monica Macovei volt igazságügyi (sic!) miniszter tanácsadója. Még arra is volt gondja, hogy a hamisított összeállításban megfeddje a "tömeget", mert bezzeg Simona nem ezt érdemelné... Hát, ebben egyetérthetünk. Sőt, nem csak Simona nem érdemelné ezt, de a szurkolói és az egész ország sem. 
A történtek utóélete, hogy a PSD-elnök Liviu Dragnea bejelentette: kirúgják az álhír értelmi szerzőjét és a PSD on-line kommunikációjáért felelős George Harabagiut is. Meg el is határolódnak az akciótól.
Azt bizony jól teszik. Sőt, még jobban el kellene határolódjanak, vagy inkább már régen el kellett volna. Jó nagy falak mögé. 
Így lehet belerondítani egy, végre az egész, vagy majdnem az egész országot egy oldalra állító ünnepbe. Mert ez a spekuláció most hamar kiderült. Szolgáljon például. 
                                Fiatal rajongói körében  (Fotó:Agerpres)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése