2018. április 13., péntek

Politikusokról, betépett egerekről

Azt hiszem, Elena Udrea volt turisztikai minisztert nem kell bemutatni azoknak, akik egy kicsit is nyomon követték az utóbbi években a romániai politikai életet. Azt, hogy vesztegetési, csalási, hamisítási ügybe keveredett, nyugodtan lehet természetesnek nevezni egy olyan országban, ahol hasonló ügyekkel rendszeresen buknak le még azok a nyomozóhatósági vezetők is, akiknek éppen az ezek felderítése lenne a feladatuk. Szóval, a volt miniszter egy bűnvádi eljárás elől egyszer csak fogta magát, és külföldre távozott (már az is, hogy egyszerűen leléphetett...), majd üzent Costa Ricából, hogy üdvözli az érte aggódókat, köszi szépen, jól van. Azt is megtudhattuk, hogy Közép-Amerikába "orvosai tanácsára" repült, mert azok teljes nyugalmat írtak elő neki, ami, ugye egy bírósági hercehurca alatt kizárt. Sőt, azóta az is kiderült, hogy terhes, tehát még inkább szüksége van a nyugalomra. Utóbbit nem is bízta a véletlenre, politikai (!) menedékjogot kért és kapott is Costa Ricában, precedenst teremtve, hiszen a rendszerváltásnak nevezett "valami" óta még nem fordult elő, hogy egy román volt közjogi méltóság politikai menedékjogot kérjen külföldön. 
A fenti egy mai hír, és egy szintén mai bizonyítja, hogy a volt miniszter asszony jó térségbe, jó irányba lépett le: Argentínában elbocsátottak állásukból 8 rendőrtisztet azután, hogy a rendőrségi bizonyítékraktárból eltűnt több mint fél tonna (bár ennél az árucikknél azt hiszen nem mellékes a pontosság, tehát konkrétan 540 kg) marihuána. A gyanúba keveredettek, kik között a rangidős éppen a korábbi rendőrparancsnok, azzal a fantáziadús magyarázattal álltak elő, hogy a cuccot bizonyára egerek majszolták el. Na, képzeld el, micsoda cincogóbuli lehetett ott! A gyanúsítottak kollégái ezt kétségbe vonják, mivel nem találtak rágcsálótetemeket, pedig ekkora mennyiség után azoknak lenniük kellene. Ennél már az is lehetségesebb, hogy maguk a volt egyenruhások téptek be, ha csak ilyen mesére futotta nekik. 
Az egerek mellett szól továbbá, hogy több eszük van annál, mint hogy az éteknek való rágcsálnivalót összetévesszék a számukra halálos droggal.
Ilyen meséket, mint a fenti kettő, csak emberekkel lehet - megpróbálni - beetetni.
                                       (Illusztráció: index.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése