2011. december 8., csütörtök

Kormányülés a dutyiban

Divat mostanság úgynevezett kihelyezett kormányüléseket tartani, ahol a politikusok a megszokott irodákból elszakadva visznek változatosságot a fontos ügyek megtárgyalásába, esetleg a helyszín maga is segít a döntések meghozatalában. A fentebb felsoroltaknak szinte mindenben megfelel egy izraeli „kormányülés”. Megkezdte ugyanis hétéves börtönbüntetését szerdán Móse Kacav, az ország 66 éves korábbi államfője.

                                       Móse Kacav búcsút int...                         (fotó: origo.hu)
A vád alapján még miniszterként megerőszakolta egyik beosztottját (manapság már azt is fontos pontosítani, hogy női beosztottját), majd már államfőként két további munkatársnőjét zaklatta szexuálisan. A magát ártatlannak mondó politikust tavaly tavasszal ítélte 7 évre egy tel-avivi bíróság, amit nemrég jóváhagyott az izraeli legfelsőbb bíróság. Adva van ugye egy korábbi miniszter, majd államfő, aki ülést tart, nem szokványos helyen. Sőt, nem is szokásos hosszúságút. Hogy mégis kormányülésnek lehessen nevezni – igaz, a szó szoros értelmében zártkörűnek – cellatársa az a vesztegetésért négy évre leültetett Slomo Beniszri, aki korábban egészség- és szociálisügyi miniszterként volt kollégája a hagyományos kormányüléseken, ahol nem a vallásos művek tanulmányozásával voltak elfoglalva, ahogyan az történni fog a fővárostól délre fekvő Maaszijahu nevű börtön ortodox zsidóknak fenntartott szárnyában.
Bár a választóknak lennének jelöltjeik a szentfödihez hasonló kormányül(tet)ésre a sokak által nem kevésbe szentnek tartott román földön is, egyelőre csak úgy vagyunk vele, mint a székely bácsi, mikor megkérdezték tőle: van-e a falujában antiszemitizmus? Nincs, felelte, de igény lenne rá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése