2011. december 10., szombat

Kóbor zebrák

Paptamásiban jártam, és azt is láttam, hogy a falu minden utcáját - egy EU-s programban - leaszfaltozták. Ez mintegy 7,6 kilométer jelent.
Öröm ez az ott lakóknak. Akiknek egyúttal nem csak ettől az örömtől ül ki mosoly az arcukra, de a romániai útászok által megbízhatóan, mondhatni menetrendszerűen "szállított" hülyeségektől is.
Nincs aszfaltozás úgy, hogy legkésőbb pár napon belül fel ne törjék a friss aszfaltot - ez már szinte törvény. Miért lenne épp Paptamási kivétel?! Állítólag "kifelejtettek" valami vezetéket, így hát nekiestek, rontottak-bontottak, ástak, fektettek, betömtek - és azon a sávon máris van egy friss kottyanó a járművezetők örömére, hiszen az is "törvény", hogy a frissebb nem lehet azonos szintű a friss aszfalttal.
De ez még semmi.
Az utcákon zebrák is vannak. Ahogyan az kell. Hiszen bármekkora a forgalom - kicsi vagy sűrű, bár gyanítom, Paptamásiban még a főutcán sem gyakran alakul ki forgalmi dugó - a gyalogosoknak joguk van biztonságban átkelni az úttesten. Civilizált ország, civilizált közlekedési körülmények - remélem már sejtitek, hogy valami baromság következik ennyi duma után.
Mert ja, az következik: több helyen is van olyan zebra, ami a semmiből vezet a semmibe.
Úgy értem, vezethetne a zebra egyik oldalról a másikra úgy is, hogy kapubejáratok elé, vagy árkokon átvezető kis hídak közé festették volna fel, ahol az emberek amúgy is átmennek.
De nem!
Oda festették, ahol a végében villanypózna, esetleg egyik oldalon és a másik oldalon is árok van!
Esetleg csak pár lépésre a már említett kapubejárótól, vagy hídtól. Mintha az embereknek úri passziójuk lenne az árkok átugrása után rálépni a zebrára.
Mondtam már, hogy egy öröm mostanában Paptamásiban közlekedni?

                                         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése