2019. október 9., szerda

Így megy ez. Mexikóban

Azt hiszem, nem is igazi választási kampány az (legyen a világ bármely pontján), ahol a jelölt, nem ígér mondjuk útfelújításokat (hiszen azok mindig romlanak), nyertes pályázatokat és abból fakadó fejlesztéseket, beruházásokat, az életkörülmények javítását. 
Ahhoz is hozzá szoktunk - vagy inkább hozzá szoktattak - hogy az ígéretek, vagy azok egy részének utólagos be nem tartása ugyanolyan része lett a politikának, mint a választás előtt ígérgetés, vagy számonkérés elmaradása. 
Távol álljon tőlem, hogy bárkit bármi hasonlóra buzdítsak, mint ami alább következik, csak szimplán megemlítem, hogy egy tőlünk távoli országban micsoda módszerekhez folyamodnak túlfűtött temperamentumú választópolgárok.
Nem jött be ugyanis a fentebb vázolt lanyhaság bizonyos Jorge Luis Escadón Hernándeznek, aki a mexikói Las Margaritashoz (Chiapas állam) tartozó Santa Rita Invernadero városka polgármestere. Ő is ígért, ahogy illik, aztán fütyült rá, ahogyan szokás. A választói azonban nem kezelték olyan lazán a dolgot, mint ő, és meglehetős egyértelműséggel adták tudtára, hogy találnak kivetnivalót hozzáállásában: miután betörtek oda, szétverték a városházát, s ha már ott voltak, a város első emberét is megegzecírozták egy kicsikét. Konkrétan egy furgon mögé kötötték és pár méteren húzták-vonták, tapasztalja meg, milyen rossz az út. A zavargásnak vagy kéttucatnyi sérültje is lett. 
A civilizált, nyugodt Kárpát-medencéből nézve hihetetlen, hogy így megy ez, Mexikóban.
Micsoda állapotok?!
                Fehér ingben és kínos helyzetben Jorge Luis Escadón Hernández 
                (fotó: youtube)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése