2018. július 3., kedd

Amikor egy kicsit a lenyugvó nap országa lettek

A teljében lévő labdarúgó világbajnokság eddigi talán legizgalmasabb, legfordulatosabb meccse volt a nyolcaddöntőbeli belga - japán meccs. Miközben az esélyesek mennek sorban hazafelé (németek, argentinok, portugálok, spanyolok), lehet latolgatni: ki marad itt a végére? Jó poén, hogy a spanyol - orosz meccs közben egyenesen Putyin elnök szólt a játékvezető fülére, hogy azt a bizonyos szabálytalanságot nem kell észrevenni...
Visszatérve a belga - japánra, 2 - 0-ra vezettek a japánok, onnan lett 2 - 2 és mikor már mindenki a hosszabbítást várta, jött a 3. belga gól... Szerintem egyik fél sem hitt először a szemének, ami után persze egyik oldalon örültek, a másikon - hogy stílszerű legyek - szinte a kardjukba dőltek. Szó ami szó, remek belga kontra végén jött a győztes gól. Mármint belga szempontból remek, a japánoknak csak az lehetett volna rosszabb, ha mondjuk egy öngól köt ki a kapujukban. Na, a "vétkes" biztos közel állt volna a harakirihez... Egy ilyen után mit tesz a vesztes csapat? Mármint általában? Vitatkoznak, ütnek-vágnak, csapkodnak, otthagynak csapot-papot.
És nem általában? 
A japán csapat után nem volt dolga a Rosztov Arénabeli öltözőjük takarításával megbízott alkalmazottnak: úgy mentek el, hogy csillogott-villogott utánuk minden, sehol még egy hajszál sem. Csupán egy darab papír - de azt szándékosan hagyták ott, rajta, hogy "Köszönjük". Ráadásul orosz betűkkel, udvariasan. (Kattints a képre, látszik)
Már a focipályán mutatottak alapján is példamutatóak voltak, ezek után meg éppen. Ezzel a VB egyik kategóriájának (már ha lenne több is) győztese meg is van.
                                Így hagyták az öltözőjüket (fotó: 24.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése