2011. október 7., péntek

Unaloműzés a lelátón

Az UEFA listája szerint erősségét tekintve a német labdarúgó bajnokság nincs dobogón, megelőzi az angol, a spanyol, és az olasz. Ami a meccsenkénti átlagos nézőszámot illeti, ott már a spanyolt és az angolt megelőzve az első helyen áll. Ennek fényében szinte hihetetlen, hogy akad olyan német szurkoló, aki unatkozik mondjuk egy Bayern meccsen. Pedig van ilyen, nem is egy, de kettő: a Bundesliga legutóbbi fordulójában, a Hoffenheim–Bayern München találkozón már az első negyedóra végén a vendégszurkolók táborában egy fiatal pár annyira unatkozott, hogy a lelátón szeretkezni kezdett:
(Figyelem, a nyugalom megzavarására alkalmas képek következnek! +18)
                                                                                   (fotók: samsungsport.hu)
Lehet, igazuk volt, hiszen a 0–0–ra végződött összecsapás legnagyobb eredménye, hogy a Bayern kapusa, Neuer, átlépett egy lélektani határt, és már több, mint 1000 perce nem kapott gólt tétmeccsen. Valljuk be, ez önmagában tényleg kevés a lelkesedéshez. Valami izgalom meg csak kell, főleg, ha az ember fiatal. Mondják, hogy a körülöttük ülőket (vagy állókat...) nem zavarta az „esemény”. Annál inkább a biztonsági embereket, akik félbeszakították a „kűzdelmet”. Ám a felek szünetben újra nekiláttak:
Na, ekkor már kivezették őket a Dietmar Hopp Stadionból. Ha arra gondolok, hogy mifelénk milyen izgalmakat él át egy drukker, akkor lehet, a közeljövőben nem csak a nemi aktivitásra ösztökélő bekiabálásokat lehet majd hallani a pályák mentén, de a szurkolók esetleg a német példa hatására a szó szoros értelmében kezükbe veszik a... kezdeményezést. Így talán sokkal többen mennének el – úgy értem, térnének haza – elégedetten a lefújás után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése