2019. május 14., kedd

Bűbájos előkészület

Már több mint hét éve írtam arról (ITT), hogy micsoda kihasználatlan potenciál van a varázslókban, kuruzslókban, ilyen-olyan látnokokban, akik - ha a politikusok kihasználnák adottságaikat - országokat dönthetnének a jólétbe. De valahogy nem találkoznak az igények meg a lehetőségek... Most, hogy nyakunkon a 2019-es EP-választás, és unos-untalan azt halljuk, hogy ez egy utolsó, vissza nem térő, elszalaszthatatlan, a mi, a gyerekeink, az unokáink, a gyerekeink unokái, az unokáink unokái stb., stb., számára sorsdöntő választás (csakúgy, mint a legutóbbi volt), újra jó lenne átgondolni ezt a vajákos-dolgot. Annál is inkább, mert olvasom: "egy magukat csak »boszorkányként« meghatározó, nőkből álló csoport azon dolgozik, hogy a »megfelelő« jelöltek nyerjenek." (euronews.com) Bizonyos Mihaela Minca nevű boszorkány, aki valami szóvivője lehet a seprűs csapatnak, azt nyilatkozta a hírügynökségnek, hogy olyan rituálékat folytatnak már egy ideje, amelyek segítik a politikusokat, hogy elméjük megnyíljon és a lehető legjobb döntéseket hozzák az ország érdekében. 
A politikusokon fehér és fekete mágiát alkalmaznak, ahogyan a színekből is logikus: a feketével sújtják a korrupt, börtönbe való, hazudós politikusokat, a fehérrel pedig segítik, akik a nép érdekében dolgoznak (már aki még marad a fekete mágia hatása után).
Május 9. óta különösen bűvölnek, minden éjfélkor, majd hajnalban és napnyugtakor elvégzik varázslataikat afölött a bizonyos ital felett, melyben állati eredetű összetevők mellett gyertya- és virágmaradványok is vannak. Ezt a löttyöt, izé, varázsitalt, fogják a román törvényhozás épületénél szétlocsolni, ez a megbűvölt víz pedig "megvilágosítja és megtisztítja a jelölteket".
A gondot én abban látom, hogy a boszorkányvezér szerint a szavazás Romániában 25-én lesz, holott 26-án, aztán az egy nap eltolódás miatt nehogy a bájital megposhadjon, az senkinek sem lenne jó. Aztán a jelöltek szerintem a szavazáskor nem lesznek a törvényhozás épületében, hanem választóikat fogják éppen bűvölni valahol. Legvégül pedig, varázsláshoz kevésbé értő véleményem szerint nem is a politikusokat kellene már megvilágosítani, hanem a választókat. Belátom, ez technikailag nehezebben kivitelezhető, hiszen töméntelen bájitalra lenne szükség. De erre is van megoldás, hiszen Minca és társai nem ragadtak le a varangyok szintjén, az internetet is használják, szolgáltatásaik a világon bárhonnan elérhetőek: elég a Facebook-on egy fotót küldeni nekik a név mellé, és máris kezdődhet a hagyományos varázslás. Így pedig már alakíthatnának mondjuk egy romániai választói csoportot a közösségi oldalon, nem jelenthetne gondot, hogy oda becsábítsák a szavazásra jogosultakat. A többi pedig már mehetne, mint a karikacsapás, csinálják ezt mások is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése