2019. január 18., péntek

Naiv politikus márpedig van

Azt mondod, naiv politikus nincs? Szerintem meg van, hasonlatos a naiv festőhöz: szinte ugyanazt csinálja, csak... másként. Más szinten. Ösztönből. Vagy éppenséggel olyan furmányosan, hogy akár a nem naiv politikusok közé is beállhatna. Pedig azok sem semmik, de őket most hagyjuk.
Megtörtént eset, hogy egy bizonyos hivatal kirendelt alkalmazottai bekopogtak egy házhoz, úgynevezett környezettanulmányt végezni: milyen gazdaságot vezet a tulaj, kinek asszonyát lelték otthon. Utóbbi rögvest sejtette, hogy ennek adófizetési vonzatai lehetnek, hát nyomban együgyűre vette a figurát, kezdődött a csűrés-csavarás. Azt ugye már késő volt tagadni, hogy az udvaron néma rucák totyognak, ám a nyilatkozattevő mindjárt hárított is azzal, hogy azok nem az övéi, hanem "a fiúé". Ló is nyerített a melléképületben, az meg "az emberé". Igen ám, de a ló mellett csikó is ugrabugrált. Az kié? "A csikó? Hát a lúé!" Na, azt tessenek adófizetésre bírni...
Egy idő után az asszonyság megunta a macerát, ezzel zárva rövidre: "Ne azt tessenek kérdezni, ami magukat érdekli, hanem amire én válaszolni akarok!" 
Hát nem zseniális? 
Nem a politikusok között lenne a helye? Akik valójában ugyanezt csinálják?!
                                   (fotó: erdekesvilag.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése