2020. január 17., péntek

Homokórás boldog szülcsinapcsit!

Egyszer régebben már ironizáltam azon, hogy a kereskedelmi rádiók kívánságműsorában az a jó, hogy meghallgathatod ugyanazokat a dalokat, amiket egyébként is adnak, de te kérheted. Meg aztán annál nincs is jobb, amikor a valójában csak a saját hangját a rádióból hallani akaró betelefonáló nem is konkrétan kér, csak "valami pörgőset", vagy "valami szerelmeset" szeretne, amit aztán küld "mindenkinek, aki szereti, meg minden rádióhallgatónak". 
De megesik, hogy - stílszerűen szólva - homokszem kerül a lemezjátszóba.
Minap is szól az autórádió, egy betelefonáló anyuka a 42 éves kisfiát akarta köszönteni születésnapja alkalmából valami jókevdű dallal. Semmi akadálya, mondta a szintén jókedvű műsorvezető, aki még csacsogott egy keveset az anyukával, majd kicsit "lefagyott", amikor közölte, hogy a most következő (nyilván előre betervezett) dal nem éppen illik a kért alkalomhoz, de annak ellenére nagyon boldog születésnapot kíván az ünnepeltnek. Ez után megszólalt, hogy: "Ülök a szobámban búsan egyedül / És a fájó múltra gondolok..." A Záray Márta énekelte Homokóra című "kesergő" valamikor az 1980-as években jelent meg (a Záray Márta - Vámosi János előadópáros közös lemezén), az ünnepelt tehát ismerheti valójában, arra azonban nem fogadnék, hogy hallatára felpattant és vad csápolásba kezdett, hogy "deahomokóra / csakperegpereg / igyhátkedvestovábbszenvedek, yeee!"
Az anyuka tutira nem így gondolta a kisfia boldog szülcsinapcsiját, de hogy sokáig emlegetni fogják, az biztosra vehető. Közben meg "az órán pereg a homok"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése