2019. szeptember 12., csütörtök

Valaki hazu..., izé, lesen van

A les szót azért használtam, mert a foci egyik alapszabálya, de lehetne más sportból vett szakszóval is helyettesíteni, hiszen az M4 sportcsatorna nem csak labdarúgó eseményeket kódol, ha úgy adódik, a határon túliak nagy bosszúságára. A foci említése azért is indokolt, mert leginkább ezzel hergelik a szurkolókat, legutóbb is, amikor a szlovákokat készült megverni a magyar válogatott, aztán kikapott... Vannak vélemények, miszerint az M4 valójában a látottak meg az eredmények miatti bosszankodástól akarja óvni a népet. Persze a legtöbben ezt nem így gondolják. Nem csak sportszeretők. Mert miért ne lenne ez politikai "tőkekovácsoláshoz" alap!?
Akik "mindennel is" foglalkoznak, már jó ideje megígérték, hogy majd ők... Persze nem lett semmi. Hogy mennyi politikai potenciál rejlik ebben, arra jó példa, hogy a magyar miniszterelnök, ha röviden is, nem egyszer megnyilatkozott már e témában, sőt, az idei Tusványosi találkozón a témában hozzá intézett kérdésre felelve nem habozott saját helyettesét is megalázni, mivel szerinte az nem tette dolgát. 
A szakmailag hozzáértők mondják: ez egyszerű jogi (műsorszórási) kérdés, amit gondolom egyszerűbben úgy lehet megfogalmazni, hogy pénzről van szó és nem meglepő módon ez általában felülírja, de legalábbis nem alábbvaló a politikai céloknál, még ha nemzeti, akkor sem, inkább utóbbi szolgálja ki előbbit. 
Olvasom a legutóbbi fejleményt, nyilatkozott a Bihari Naplónak a Digi tévécsatorna kommunikációs igazgatója: "A sportközvetítések tekintetében minden tévécsatornának értesítenie kell a kábeltévé-szolgáltatót, hogy megvette-e a sugárzási jogokat Románia (de gondolom, ez minden országra érvényes - saját megjegyzés) területére is. Amennyiben nincs sugárzási joga, vagy nem érkezik meg ez az értesítés, akkor a kábeltévén nem lehet továbbsugározni a közvetítést, mert ezzel a szolgáltató sértené meg a vonatkozó jogi előírásokat." 
Tiszta sor, azokat igazolja, akik eddig is a jogi tisztázatlanságot emlegették. És azt is elárulja, hogy valójában - hogy stílszerű legyek - kiknek a térfelén pattog és pattogott eddig is a labda, miközben mindenfélékkel kábították a jónépet.
Most megint van ígéret, hogy eztán most már tényleg, de tényleg semmi sem áll a sportközvetítés és a szurkoló közé. Ez egy olyan eset, a mikor halálpontosan lehet tudni, mikor derül ki legkésőbb, hogy megint hazu..., izé, lesen van-e valaki. A dátum: október 10., amikor a magyar válogatott legközelebb pályára lép, Horvátország ellen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése