2019. július 30., kedd

Mit visz a repülő a folyosóban?

Ha az ember a világ dolgainak összekuszálódott szálait szét akarja bogozni, az összefüggések megértésének legjobb helye a kocsma. Annyi okos ember talán még egy akadémián sincs. Hogy miért? Egy elmélet szerint az alkohol ugye megöli az agysejteket. Előbb a lassabbakat, amiket utolér, aztán a kicsit gyorsabbakat és így tovább, míg már csak a legesleggyorsabbak (az utolérhetetlenek) maradnak, tehát logikus, hogy az észjárás az egyre több alkohol fogyasztásával arányosan élesedik.
Szóval, az elmeélesítők triója épp emeli a sörösüveget az ég felé, így szemük elé került a kora esti eget magasan szelő repülőgép látványa.
- Itt van felettünk a légifolyosó, állapítja meg egyikük a helyzet komolyságához illő hangsúllyal. 
- Ez meg micsoda hülyeség, a repülők nem mennek folyosóba - érkezik a cáfolat.
- Ez nem olyan folyosó, hanem ahun mennek a repülők, olyan mint az ótóknak az ótópálya, csak ott fent a levegőbe, erősíti meg a harmadik. Ő már többet is tud: - Ja, itten járkálnak a németektül az arabokho' a nípek. Olvastam a fészbukon, hogy ezeknek is meg lehet nézni a menetrendjit az interneten.
- Eriggyé' mán, ezen nem emberek ülnek, nem látod, hogy négy csíkot is húz maga után? Ez teherszállító - mutatja okosabbnak magát az első. - Ez teherszállító, vízihomokot visz az oroszokhoz, hallottam a tévébe.
A másik kettő csak nézi az eget, bölcsen bólogatva. Ebben lehet valami.
Aztán újra összekoccintották a sörösüvegeket.
                             (Illusztráció: autosvilag.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése