2019. július 13., szombat

Wimbledoni Ász

Kis túlzással mondhatnám, hogy aki nem nézte elejétől az idei wimbledoni női tenisz döntőt, az akár le is maradt róla, hiszen Simona Halepnek még egy óra sem, csupán 55 perc kellett, hogy legyőzze Serena Williamst. Utóbbi, ha jól számolom az internetes lexikonban, csak ezen, a nemhivatalos világbajnokságon szerzett eddig 7 győzelmet egyéniben és további hatot párosban, azonban ma látszott már az elejétől: ez nem az ő napja. Hanem azé a Simona Halepé, akit akkor sem tudott volna legyőzni, ha belőle kettő van és mindketten a pályán vannak, mert a román lány egyszerűen mindenhova odaért és fantasztikusakat ütött. Ennek megállapításához nem kell különösebben szakértőnek lenni. 
És arra is érdemes kitérni, hogy a meccs  után Serena is igen szimpatikusan viselkedett, nyilatkozott, nem is beszélve a Simonáról, aki egyébként is mindig nagyon közvetlen, egyszerű. Amitől még szerethetőbb. Nem véletlen tehát, hogy - megérdemelten - van is hatalmas rajongótábora.
Legalább olyan magabiztosan, ahogy Halep az első szerváit ütötte, azt is meg lehet előlegezni, hogy ahogyan tavaly történt, első Grand Slam -tornagyőzelmekor, a Roland Garros után, a politikusok most is rajzani fognak dicsfénye körül, mint molylepkék a villanyégőnél. Ha ennek a győzelemnek lesz árnyoldala, akkor éppen ez. De a politikusok már csak ilyenek, ott is igyekszenek ászt ütni, ahol nem is ők szerválnak...
                 (fotó: wtatennis.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése