2018. május 10., csütörtök

Megnyitom a szezont - avagy ez nem fog elhangzani az idei falu(város)napokon sem

    Kedves megjelentek!
Örömmel látom, hogy mind a tizenhatan, akiknek szóltam, eljöttetek a megnyitóra. Közölhetem veletek a jó hírt: idén is kedvezően bírálta el pályázatunkat a Bergen Károly Kalap, így az erre a célra megítélt pénz legalább egy részéből meg kell tartsuk a már hagyományossá vált Lyukasgaras Fesztivált. Változatos programot állítottunk össze, hogy minél többféle papírt tudjunk összeszedni az elszámoláshoz. Legfontosabbnak tartjuk, hogy a helyi tehetségeknek adjunk megmutatkozási lehetőséget, hiszen büszkék vagyunk rájuk, meg ingyen is vannak. A legkisebbektől a legnagyobbakig színpadra állhatnak a délutáni hőségben, a műsor összeállításáért köszönet a fáradságot nem ismerő pedagógusoknak, akik nem mertek nemet mondani a felszólításomra, meg a szülőknek, akik ellenben a pedagógusoknak nem mertek, a gyerek érdekében (ezt az évet kibírják valahogy, utána úgyis viszik magyarba). A jókedvhez lesz itt inni és ennivaló több lacikonyhánál is, tessenek válogatni, de a sógor feljegyzi, aki nem nálunk költi a pénzt.
Vártunk a megnyitóra kedves vendéget a megyétől is, de sajnos még nem érkezett meg, másik három helyen is el kell mondja, hogy minden szavazat számít. Amint lehet, természetesen elmondja nekünk is beszédét, nem azért jön, hogy hallgasson. Meg aztán ő lesz a bográcsosfőző verseny zsűrielnöke is, úgyhogy ideje lesz nekifogni. Ha kész a kaja, el ne felejtsünk egy üstnyit jótékonysági céllal felajánlani a Kanna utca hátrányos helyzetű lakosainak, elvégre pont annyit ér az ő szavazatuk is, mint a tiétek.
Este sok szeretettel várunk mindenkit a koncertekre. Zacskó Manci mulatós művésznő régi kedvencünk, nem csak jó hangulatot csinál az igényes közönségnek, de rugalmas a számlatömbje is. A másik, a meglepetés sztárvendég is biztos remek lesz, de nekem is meglepetés, hogy ki ő, mert a nyakunkra küldött szervező menedzser úrnak, akinek le kell adjuk a zsét, tegnap még fogalma sem volt, melyik haknizót tudja sebtében megfogadni, aki mindig nagy örömmel és jópénzért jön a határon túli magyar testvérekhez, hogy lelkileg is feltöltődjön.
Köszöntöm az újságíró urat is. Majd szóljon, amikor megjelenik az írása a fesztiválunkról, hogy megvegyük az aznapi újságot, de tán még jobb lenne, ha inkább hozna egyet, mert nekünk nem jár, de az is kell az elszámoláshoz.
Nem is akarom tovább húzni az időt, lesz itt még később is elég süketelés, inkább átadom a szót a műsorvezetőnek, hogy kezdődjön a mulatság.
  (Szolid taps)
                                                     (Illusztráció: sracok.ro)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése