2012. október 18., csütörtök

Két csalódás

Az egyik csalódás a román-holland focimeccs kommentátorát érte.
De mondhatnám úgy is, hogy ő több al-, és egy főcsalódást élt át a 90 perc alatt . Először is nem akart hinni a szemének, amikor a skót játékvezető befújta a hollandok harmadik gólját megelőző tizenegyest, szerinte egyszerűen nem létezhet ilyen bírói "részrehajlás", amit már szinte a nemzet elleni merényletként állított be. Aztán annak sem örült, amikor kiderült, hogy a riválisok párhuzamos meccsén a magyarok vezetnek a törökök ellen, akkor még 2-1-re. Úgy számolt, hogy a tavasz a román nemzeti tizenegyet a hollandok mögötti 2. helyen éri majd, mert így is megelőzik a szintén 9 pontos magyarokat jobb gólarányukkal. Erre mi történik? Nem elég, hogy a hollandok rúgtak egy negyediket, de a magyarok is egy harmadikat! Így már a magyaroké a jobb gólarány, amivel - mint mesebeli szegénylegény a királylány kezét - elnyerték a második helyet.
A második csalódás engem ért.
Még mindig előttem van a jelenet, mikor a londoni olimpián, az aranyéremről, sőt az ezüstről is "lecsúszott" Douchev-Janics Natasa kajakozó a bronzérem átvételekor csalódottsága könnyeit nyelve az őt kitartóan ünneplő magyar szurkolótábor felé fordult, integetett, és látható meghatódottsággal mondta "Köszönöm"... Aztán alig telt pár hét, és hallottuk a hírt, Natasa úgy döntött, hogy visszamegy Szerbiába, és ismét szerb színekben fog versenyezni. Megy, mert követi férjét, aki edzői állást kapott a szerb kajak-kenu szövetségnél. Azóta is megy a huzavona, hogy mikor, és mikortól, és hogy elengedik-e, meg ha igen, akkor mennyiért. Aztán ma reggel hallom a sporthírekben: a magyar és a szerb szövetség vezetői Szegeden egyeztettek, ahol utóbbiak kijelentették, hogy sosem ajánlottak állást Janics Natasa férjének, a sportolónőt sosem hívták haza, ennek megfelelően fizetni sem fognak érte. Neszeneked! Azt hiszem a képlet viszonylag egyszerű, hiszen mindkét félnek nem lehet igaza, amikor egymásnak ellentmondóan nyilatkoznak - bár az idézett hír szerkesztője óvatosan kerülte azt a megfogalmazást, hogy "valaki hazudik".
                             Janics Natasa sírva jelentette be: távozik...             (fotó: hatharom.hu)

2 megjegyzés:

  1. Ami a román holland focimeccset illeti félő, hogy a hollandok nem csak a Schengen csatlakozásunkat akadályozzak, hanem Románia VB részvételét is szabotálják. Nyilván ehhez bekellet szervezni a magyarokat, ami azért elég jól sikerült. Nagy baromságnak hangzik, sőt, betegesnek, de csak addig míg az államelnök nem mond újra "megálljt" a határnál a holland virágoknak, persze, csak addig míg biztosan elhervadnak, egy vírus miatt amit az egész világon csak a román egészségügyi hatóság észlelt. Ha a fenn említett elmélet valamelyik állam vezetőjének is eszébe jut, félő, hogy a jó magyar pirospaprika is valami rettenetes vírus áldozata lesz az országhatárnál. Akkor láss hóka házikolbászt!

    Ovi

    VálaszTörlés