2019. november 15., péntek

Igazságot a magyar sünöknek!

Hallom, állatvédelemmel foglalkozó szervezetek terrarisztikai és akvarisztikai kiállítást szerveznek a minap a nemzet fővárosában. A kiállításon minden kígyót-békát kiállítanak, szó szerint, ugyanis minden látható lesz, amitől eleink óvták a lakásokat (kígyók, békék, pókok, rágcsálók, görények), de a ma embere már hobbiállatként abajgatja azokat. A cél, hogy felhívják a figyelmet a felelős állattartásra. 
A kiállítás keretében sünszépségverseny is lesz, ami megszokott ennél az állatfajnál is, a szakértők tudják, mitől szebb egyik szép sün, mint a másik szép sün, mitől lesz egy tüskéshátú "sündéri" És itt jön a felháborító részlet: a megkérdezett szakértő elmondta (igaz, cinkos mosoly kíséretében), hogy a versenyen magyar sünök nem vehetnek részt, mivel az országban védett állatfajnak minősülnek (egyedenként 25 ezer forint az eszmei értékük), tehát természetes környezetükből nem ragadhatóak ki. A szépségverseny meg azért mégsem nevezhető annak. Így hát az a faramuci helyzet áll elő, hogy egy magyar sünszépségversenyen a zsűri nem mustrálhatja a magyar nemzet anyaországbeli sünjeit - ez a diszkrimináció nem lehet a véletlen műve, inkább egy kiterjedtebb összeesküvés éppen soros eleme.
De persze van javaslatom: a zsűri végezze a dolgát, ám szavazáskor adjon le érvénytelen voksokat, így téve eleget kötelességének, ugyanakkor kifejezve elégedetlenségét is. A felhívás hasonló módszer alkalmazására nem idegen a politikától, miért ne lehetne bevezetni a sünszépségversenyeknél is, ha a nemzeti érdek úgy kívánja?! Ezen kívül talán meg lehetne fontolni egy Magyar Nemzeti Sün Tanács (MNST) létrehozását is.
Így nem érheti szó a magyar sünfészkek elejét, hiszen kétség nem férhet hozzá, hogy azok lakói a világon a legszebbek, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ők a világ összes sünjeinek ősei is.
                              (Illusztráció: depositphotos.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése