2018. december 19., szerda

Ünnepre hangolódtak...

Aki ismer, az tudja: a cím alapján természetesen nem arra kell gondolni, amire egyébként... Az ünnepek előtti időszak már csak ilyen, legyen az húsvét vagy karácsony, mindenki hangolódik. Egymásba érnek a "ráhangolódást" (brrr, ez a szó...) szolgáló rendezvények - melyek lehetőleg ne legyenek hosszúak, mert még sok a tennivaló: rohanni kell a főznivalót megvenni, aztán még fenyőfa sincs, nem beszélve a frizura rendbetételéről, a kozmetikusról, hiszen azért adjon magára az ember, meg takarítani is kellene. Ez az igazi ráhangolódás. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy ideje lenne megvenni a fa alá való 564 ajándékot, mert persze a saját kezűleg készített cucc az igazi, meg a kézművestermék, meg a környezetbarát, de azért csak kellene egy kis csillog-villogó - zenélő - beszélő - nagyobb memóriájú - okosabb - lilább (zöldebb, rózsaszínebb).
Ebbe a nagy ráhangolódásba vittek egy kis friss ötletet azok a fiatalok, akik az olaszországi Chieti városkában úgy gondolták: ideje szakítani a megkövesedett hagyományokkal. A templomba elmentek ugyan, de ott a szertatáshoz használt tömjént kicserélték marihuánára. A plébános nem lehetett járatos a a füvek témájában (de ezek szerint a tömjénében sem?!), hiszen nem vette észre a turpisságot, annak rendje és módja szerint meggyújtotta a füstölőt és kezdődhetett (már elnézést) a buli. A füst persze ellepte a templomot, ám a hatásnak nem mindenki örült, páran rosszul lettek, kórházba is kerültek. De már jobban vannak - hogy mennyire, arról nem tudunk... Arról sem, hogy esetleg a karácsonyi énekeket haladóbb szellemű tempóban énekelték volna. A tetteseket még keresik.
A példát természetesen elrettentésnek szántam. Eszetekbe ne jusson. Hasonló hatás végett inkább nézzétek a Reszkessetek betörők-et, vagy hallgassátok a Wham-et.
                             (Illusztráció: depositphotos.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése