2018. szeptember 3., hétfő

Kilátásunk van

Történelmi nap volt 2018. szeptember 2. Hegyközszentimre történelmében: felavatták a Millenniumi Szent Imre Emlékkápolnát és Kilátót. Éppen 11 éve, 2007. szeptemberében volt az alapkőletétel és az ünnepségen, mármint a minapin, mondtam is a helyieknek: jó, hogy akkor nem tudták előre, meddig fog tartani Wágner Péter Ybl-díjas építész "álmának" megvalósítása, mert tán' bele sem fognak.
 Nem sorolom el, mi minden történt az elmúlt több mint egy évtizedben, bár szinte kívülről fújom a sztorit, hiszen vagy kéttucatnyi cikket írtam az építkezés menetéről, olykor nem-menetéről (nézzen utána, akit érdekel, a Google simán kiadja ezeket). Az avatóünnepségről ITT a tudósításom, amiben a részletek nagyjából benne vannak. 
Ami nincs benne, mármint külön hangsúlyozva, ám szerintem szintúgy történelmi pillanat: a Királyhágómelléki Református Egyházkerület és a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye püspöke egyidejűleg volt jelen az eseményen, a református kis faluban! Nem tudom, katolikus püspök mikor volt ott utoljára, ha volt (helyettese többször is az elmúlt években), a református viszonylag nem régen - de a kettő egyszerre?! Amint elhangzott: református faluban katolikus emlékhely, ami mindannyiunké. 
Kész tehát a kilátó és az emlékkápolna, igen szépre sikeredett, aki arra jár, nézze meg, érdemes.
Alább néhány fotó az elmúlt 11 évből, de főként a kész látványosságról. 
    (Akkor is az én fotóim, ha egyik- másik megjelent időközben itt-ott, amivel nincsen semmi baj, csak pontosításként. És persze rákattintással lehet nagyítani.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése