2018. szeptember 27., csütörtök

Irány a lámpaoszlop, felvétel indul!

Személyi sérülést nem okozó közúti baleset. Hivatalosan így kellene megfogalmazni az esetet, már, ha hivatalosan meg kellene fogalmaznom. Valójában balesetnek is csak jobb híján mondom, bár némi anyagi kár azért keletkezett. És volt néhány "érdekes" pillanat is.
A legtöbb baleset után annak elszenvedője nem is emlékszik mi is történt, vagy nem pontosan, illetve a legcsekélyebb mértékben képes megmagyarázni, hogy mit miért tett. Így lehetett az a hölgy is, aki egy viszonylag széles tér egyik oldalán parkolt személyautójával. Indította a járművet, kicsit kikanyarodott és nyílegyenesen átvágott a másik oldalra, nekihajtva egy ottani lámpaoszlopnak. Szerencsére sem mögüle, sem szemben nem jött senki, így mással nem ütközött. Vajon mit akarhatott? Megfordulni s közben a fék helyett a gázra lépett? A kocsi "megugrott" és bummm! Nem volt nagy a sebesség, de azért annyira igen, hogy a lámpaoszlop kicsit megdőljön. A kocsinak nem lett számottevő baja. 
Addig. 
Mert a hölgy reflex-szerűen rükvercbe kapcsolt, és irány hátra. Igen ám, de a megdöntött lámpaoszlop beton talapzata már kikandikált a fűből és "benézett" a lökhárító alá, amit a manőver során le is szakított. A sofőr újra megállt, kiszállt, konstatálta, hogy tetézte a bajt. 
Azt nem lehet mondani, hogy az eset szemtanúi tétlenül nézték mindezt. Egy közeli vendéglátóhely teraszán néhány tagbaszakadt fiatalember, akik ránézésre képesek lettek volna a kocsit akár lazán fel is emelni, nos, ők... azonnal előkapták okostelefonjaikat és videózni kezdték a bénázást, röhögve kommentálva is azt. 
Ám voltak olyan maradi felfogásúak is, akik a segítségnyújtás tartották fontosabbnak. Lehet, még okostelefonjuk sincs ezeknek a lúzereknek, akik a csomagtartóba rakták a leszakadt alkatrészt, nyugtatgatták a bepánikolt hölgyet és még a lámpaoszlopot is visszaigazgatták a helyére, ideiglenesen, míg sor kerül visszaerősítésére. 
Micsoda áldás, hogy manapság már mindenki fotóz és videóz lépten-nyomon. Nincs kizárva, hogy ezt a dokumentált esetet is viszontlátjuk majd valahol az interneten. 
Hogy okulhassunk belőle. 
Ki-ki a maga módján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése