2013. április 19., péntek

Alternatív tudósítás


Ma volt szerencsém részt venni egy olyan szervezet közgyűlésén, melynek fő tevékenysége az elnök szerint, hogy tagjainak tanúsítványt ad tagságuk igazolására, amivel azok pályázatokon vehetnek részt.
Bevallom, kettős jegyzetelést folytattam, mert annyi "gyöngyszem" hangzott el, hogy nem tudtam nem megörökíteni.
Közgyűlésről lévén szó, nem volt mellékes a résztvevők száma, hiszen szavazás is volt. Tehát, lajstromot kellett készíteni - ebbe regisztráció során mindenkit beírtak, aki csak be merte dugni orrát az ajtón. 
Az elnök aztán közzétette, hogy 21-en voltunk a teremben. Ehhez meg hozzászámolta azokat akik neki előre jelezték, hogy bár kézzel-lábbal jöttek volna, de ilyen-olyan fontos ügyek sajnos meggátolták őket ebben. Na, de sebaj, mert telefonon jelezték, hogy mindennel egyetértenek majd, ami távollétükben elhangzik. Ezt hívják bizalomnak. Tehát ők voltak összesen 18-an.
Az elnök pedig spontán számolt: 21 + 18 = közel 45.
Ami valójában igaz, hiszen a 39 közel van a 45-höz. Ez pedig nem számtanóra volt.
A megjelenteket és a távol maradottakat az a tisztesség érte, hogy az elnök következetesen "nagytiszteletű kollégáknak" nevezte őket. Neszeneked! Nem elég, hogy a református egyházban elharapódzott az a szokás, hogy már minden lelkészt nagytiszteletűnek címeznek, miközben ez egy rang volt korábban - már itt is... Esküszöm, nem volt jelen egyetlen lelkész sem.
Ellenben jelen volt a doszár. De komolyan. Saját szememmel láttam. Mondta az elnök, hogy a tavalyi év tevékenységét tartalmazó doszár is jelen van a teremben - és úgy is volt.
Viszont nem volt ott az a személy, aki a névsort olvasó szerint "a Filharmónika" igazgatója - ez mondjuk igaz volt, tényleg nem volt ott.
A gyűlés résztvevői megtudhatták, hogy könnyen beleeshetnek a kontrollba, amit egy ügynökség ellenőriz, (nem baj, ha nem érted, biztos te sem vagy szakember), sok téma pedig újra és újra "tapétára kerül" (na, ezt még így én sem hallottam, értsd. terítékre).
Nagyon penge volt a tisztújítás, az elnök egy perc alatt lezavarta, mivel az egész elnökségre meg mittudoménmilyen posztokra egy listát olvasott fel javaslatként, amit egy emberként megszavaztak a népek - és persze a távol maradtak is, akik - mint mondottam volt - már előzőleg mindennel egyet értettek.
Megjegyzem, a jelölés indoklásában elhangzott egy érv, amit bármelyik szervezet magáévá tehet: a jelölt "elmebeli állapota teljes birtokában kell legyen". Nahát.
Nagyon tanulságos volt a következő évi program során előterjesztett néhány gondolat. Például "konstientizálni kell mindenkinek, hogy mivel akar foglalkozni". Azt hiszem, ezzel kár lenne vitatkozni.
A hozzászólások és kérdések során a nép elé állt egy fiatalember, ezzel a lehengerlő bejelentéssel: "nem vagyok szakember, de bármilyen kérdésre válaszolok". Na, hát csak bátran, emberek, van itt kurázsi.
Távozóban néztem szembe a folyosón a mellékhelyiség ajtajával, melyen ez a felirat volt: a wc nem működik, tilos használni. Ez úgy illett a képbe.
Az évek folyamán annyi gyűlést elfelejtek (szerencsére). Ezen legalább történtek emlékezetes dolgok.
                                                                                                                  (Illusztráció: bdsrs.blogspot.com)

2 megjegyzés:

  1. azt azért leírhattad volna milyen szervezet is ez, meg ki is az az elnök ???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, leírhattam volna. De nem írtam. Mert talán ez a kevésbé érdekes. (Egyébként igen könnyű rájönni annak, akit igazán érdekel.)

      Törlés