2013. január 14., hétfő

Állatvédők a levegőben

Azt hiszem senkinek nem okozott meglepetéseket idén sem a hét végén Bályok mellett, a Ion Ţiriac üzletember, volt teniszező birtokán lezajlott vadászat. A híres és pénzes vendégek jöttek, lődöztek, mulattak és elmentek. (Tavaly, ugyanebben a témában itt és itt.)
A média egy kicsit verte a hisztit, a riporterek álltak a lesben – na, persze nem a magaslesben, hanem a kapu előtt, riportalanyokra vadászva. De mintha az említett média már nem lett volna annyira hangos, mint pár éve, de lehet, csak a PNL-s képviselővé vedlett Gigi Becali hét végi, az igazi vaddisznókat is megszégyenítő újabb kirohanásai homályosították el a puskaropogást.
Ami azonban mégis egy kis változást hozott, hogy idén is ott voltak az állatvédők, akik érthetetlen módon csak tavaly jelentek meg először, amikor már a hetedszer gyűltek egybe a hobbivadászok.
Most megint hangoskodott a Négy Mancs, és már nem csak transzparenst bontott ki a „Ne gyilkolj, játssz teniszt!” (Stop killing, Play tennis!) felhívással, apropózva Ţiriac sportolói múltjára, de osztrák meg magyarországi kollégáikat is igénybe véve már hőlégballonon szálltak a táj fölébe, meg kívánva mutatni, hogy nekik nem csak térkép az, de látván látják, és meg akarják mutatni a világnak azt a szerintük sportszerűtlen mészárlást, ami az árammal telített kerítések mögött zajlik.
Persze, hogy nem változott semmi – a vadászok vadásztak, ügyet sem vetve rájuk. Azt hiszem, igazán nem is háborította fel ez őket – egyszerűen rájöttek, hogy a történet főszereplői lehetnek, hiszen a sajtósoknak odabentről csak szivárogtatják a híreket, ők viszont bőven nyilatkozhatnak, látványos hőlégballonozásuk pedig a fotósoknak és operatőröknek látványos felvételekre adott alkalmat.
Kell-e ennél jobb reklámozási lehetőség?
Rájuk is fér az imidzs javítása, mert a hírek szerint Belgium, Bulgária, továbbá Magyar-, Spanyol- és Franciaország közösen akar fellépni „a Négy Mancs állatvédő szervezet súlyos károkat okozó, oktalan kampányai ellen”.
                        Az állatvédők látványos PR-fogása: hőlégballonba szálltak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése