2012. november 27., kedd

Izraelben is irány a szavazófülke!

Térdig járunk a választási kampányban, már alig lehet lépni tőle. A jóból természetesen kijut a külföldön élő román állampolgároknak is, így azoknak is, akik manapság például Izraelben dolgoznak.
Izrael a 4. számú szavazókörzethez tartozik, melyben az RMDSZ a 31 éves sepsiszentgyörgyi közgazdászt, Grüman Róbertet indítja képviselőjelöltként (nevéből következtethetően nem véletlenül) - tudjuk meg az ÚJ KELET című független izraeli, magyar nyelvű hetilapból, melynek aktuális példányát Judittól kaptam meg.
Az is kiderül a cikkből, hogy az Izraelben tartózkodó román állampolgárok Jeruzsálemben, Haifában és Tel-Avivban szavazhatnak. "Érdekesség", hogy a cikk szerzője - "munkatársunktól" aláírással - Kovács Pétert, az RMDSZ főtitkárát, az "egyedüli magyar szenátorjelöltnek" nevezi, ami azért elég sarkos "egyszerűsítés".
Az nincs benne a cikkben, de Judittól tudjuk, hogy a jelölt december 2-án örvendezteti meg reménybeli izraeli szavazóit jelenlétével, bizonyára érdekfeszítő válaszokat adva kérdéseikre, melyeket esetleg kártyanaptárakkal, gyufákkal is honorál.
Érdekesség - mármint a mi szemünknek-, hogy az újság fejlécén a helyi időszámítás is feltűnik természetesen (vagy inkább a mienk az érdekesség?!): 5773. hesván 23.
Csak aztán a politikusaink nehogy időzavarba kerüljenek...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése