2012. augusztus 3., péntek

Testhezálló feladat

Van annak már vagy tíz éve, hogy választások idején mindig háborgok azon, hogy a választási névjegyzékek elavultak. Van rajtuk számtalan személy, kihez már évek, vagy évtiezdek óta a temetőbe járnak rokonai, nem is beszélve azokról, akik elköltöztek egyik településről egy másikra, vagy elhagyták az országot, nem ritkán a földrészt is. Ennek tükrében persze logikus, hogy valójában sosem születhettek reális statisztikák a választási részvételről sem helyi szinteken, sem országosan.
Egy nem régi alkalommal azt is szóvá tettem, hogy a népszámlálás nagyszerű alkalom lett volna a listák frissítésére - már, ha az érdekében állna valakinek, meg persze a népszámlálás adatainak összesítését sem húznák-nyúznák a villámgyors számítógépek korában évekig.
Hát most eljött az idő. Mert érdekében áll valakiknek. Azoknak, akik bármi áron leváltanák Traian Băsescu államfőt, és fittyet (vagy bármi mást is) hánynak az általuk kikényszerített népszavazás eredményére. Mondják, nem 18, csak 16 millió a szavazásra jogosultak száma, nem reálisak a szavazási listák. Tényleg?! Június 10-én még azok voltak?
Rábízták a döntést az alkotmánybíróságra. Na hiszen...
A tisztelt alkotmánybírák meg annyira tisztelik a törvényt, hogy annál jobban már csak "megbízóikat", és egy egyszerű kérdés megválaszolását pitty-putty elhalasztották másfél hónappal. Ráérünk, minek az a rohanás, a demokrácia megvár. Főleg az, amelyik ebben az országban van.
A közbeeső időre én rájuk bíznék egy újabb nagyon fontos ügyet: a Londonban zajló olimpia megnyitója idején állítólag egy ufó körözött a stadion felett. Összedughatnák a fejüket megállapítani, hogy vajon valóban földönkívüliek jöttek-e el a nagy eseményre. Azt hiszem bebizonyították, hogy rátermettek egy ilyen komoly feladattal való megbírkózásra. De lehet, csak ilyenekre...

                               A bal felső sarokban - állítólag az ott egy ufó...   (fotó: netbulvar.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése