2017. november 22., szerda

Kockázattá lett, idézőjelbe tett magyarok

Akinek a természete megengedi, jól teszi, ha nem is figyel arra a politikai adok-kapokra, melynek alanyai mi, határon túli magyarok vagyunk. Éljünk bárhol olyan területen, melyet határok felett igyekszenek egyesíteni a nemzettel.
Jól teszi, mert csak felidegesíti magát. Ha bármelyik retorika irányába elkötelezett, akkor azért, ha egyik felé sem, akkor meg azért, figyelve előbbiek csatározását. 
Jól teszi, mert a helyzet csak egyre fokozódik, hol szeretnek, hol nem szeretnek bennünket, attól függ, éppen ki a soros (sic!) a szónoklásban, éppen ki akarja szavazatunkat vagy ki nem akarja, hogy a másikra szavazzunk. És most ne jöjjön nekem senki a nemzeti szlogenekkel, én túl vagyok már ezeken, esetleg abban bízom, hogy lesz még másként. 
Ebben az egész katyvaszban egy új fejezet, vagy csak bekezdés, vagy csak a soros (úgy tetszik nekem most ez a szófordulat) próbálkozás, hogy immár "nemzetbiztonsági kockázat" is lettünk. Ebben a pillanatban nem tudom, hogy csak egy közösségi oldalon elkövetett poénkodásról van-e szó, de azt is el tudom képzelni, hogy akiknek minden alkalomra szükségük van a nyilvánosság előtti prédikáláshoz, ráharapnak a témára. Szóval, a magyarországi nemzeti konzultációs plakátokra hajazó szerkesztésben megjelent szöveg szó szerint: Tudta? A határon túli "magyar pártok" nem tartoznak a Magyar Párttörvény hatálya alá, azokat a saját külföldi anyaországuk pénzeli, ezért külföldről támogatott szervezeteknek minősülnek és ha bele akarnak szólni a magyar belpolitikába, akkor nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek ránk! 
Ne legyenek senkinek illúziói, az idézőjel nem csak a határon túli magyar pártokra vonatkozik, hanem mindazokra, akik bármibe is beleszólnának, esetleg lehetőségük lehetne beleszólni, esetleg csak úgy elvannak, a határon túl. Mert kockázatot jelentenek. Elveszik a munkahelyet, lenyúlják az egészségügyi szolgáltatást, szavaz(hat)nak itt össze-vissza. 
Emlékeztek még a nem régi esetre, amikor kacagányos-bocskais magyarországiak Horthy-szobor avatójára érkeztek a felvidéki Hodosra? Az ottaniak tiltakoztak, ők csak tudják, hogy miért... Erre az egyik kacagányos beszólt nekik: "Nem vagytok magyarok, csak magyarul beszéltek." Utána, gondolom, ő hazabuszozott az anyaországi otthona biztonságába, a szoborral megajándékozottak meg élhetik tovább "csak magyarul beszélő" kisebbségi mindennapjaikat. (Részletek ITT.)
Na, hát kb. így vagyunk mi kockázatot jelentők. Idézőjelbe tett magyarok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése