2017. április 26., szerda

Tájékoztatom a nyilvánosságot

Ma délelőtt ébredtem rá, hogy bizony nagy hiányosságot kell pótolnom, illetve ezentúl talán hasznos lenne nem megfeledkezni erről: időnként meg kellene szólalnom bizonyos ügyekben, kinyilvánítanom véleményemet, nehogy valaki azt higgye a végén, hogy nincs. Mármint véleményem, ami ugye egyben azt is jelenti, hogy vagyok. Meg akár azt is sugallhatja, hogy milyen fontos vagyok. Hogy esetleg senkit nem érdekel a véleményem? Na, ne már. Hiszen ha rendszeresen megszólalok, akkor mégiscsak fontos lehetek, akinek nem hagyható figyelmen kívül a véleménye, nemde? Hogy miről kell szólnom? Mindenről. Bármiről. Ami fontos. Úgy mint én.
Akkor neki is fogok.
1. Határozottan tiltakozom az ellen, hogy nagyszabású, éles tüzérségi hadgyakorlatot hajtottak végre kedden Észak-Koreában, a hadsereg megalapításának nyolcvanötödik évfordulója alkalmából. Tiltakozásomat alátámasztja, hogy a kommunista országnak olyan rakétái is vannak, melyek 8000 km hatótávolságúak, tehát simán kilőhetik vele akár az én kéményemet is (bár nem tudom, pontosan hány kilométerre is vagyok tőlük, a Google-térkép nem tudta bemérni a lakásom és Pyongyang közötti pontos távolságot). Kérem az ENSZ-t, tegyen végre valamit, mert ennek nem lesz jó vége.
2. A leghatározottabban tiltakozom az ellen, hogy pár hét óta akár órákat is várakozni kell a határátlépésre a román-magyar határon. Belátom ugyan, hogy szükség van az ellenőrzésre, de tessenek a bűnözőket és egyéb deviáns elemeket (jaj!) úgy elcsípni, hogy a becsületes, érvényes dokumentumokkal, akár sokadjára is határátlépőt nem tartsák fel. Kérem Brüsszelt, legyen belátó ezzel a "szisztematikus ellenőrzési módszerrel", mert különben megtörténhet, hogy megállítják.
3. Üdvözlöm, hogy nagy sikerrel érhet véget a NASA, az Európai Űrügynökség (ESA) és az Olasz Űrügynökség (ASI) közös projektje, melynek során a Cassini-misszióban 1997-ben felbocsátott űrszonda hozzásegítette a tudósokat a Szaturnusz jobb megismeréséhez. Sajnálattal veszem tudomásul, hogy a Cassini utolsó köreit rója a bolygó körül, ami után becsapódik abba és megsemmisül. Ugyanakkor példaértékűnek tartom, hogy utolsó erejét kihasználva még visszafordult a Föld felé, egy utolsó felvételt készíteni és hazaküldeni: a szülőföldről nem feledkezett meg, attól 1.400.000.000 kilométer távolságra sem!
    Ha a fentiekkel kapcsolatban valaki bármilyen hasonlóságot fedez fel bármivel, az is csak azt bizonyítja, hogy fontos a véleményem. Ha nem fedez fel hasonlóságot senki semmivel, az is csak azt bizonyítja, hogy ideje volt a szólásnak, mert fontos a véleményem. Üzenetértékű. (Vagy valami ilyesmi.) 
                       A Szaturnusz gyűrűje alól fotózva: az a fényes pont a Föld
                                                 (Fotó: HVG.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése