2011. június 14., kedd

Átpasszolt Mahacskalába

Csak egyetérteni tudok az egykori Fradi-játékossal, ma játékosmenedzser Hrutka Jánossal, aki egy ma reggeli tévéműsorban azt mondta: senkinek semmi köze ahhoz, hogy Dzsudzsák Balázs, a manapság legjobbként, és legjobban keresőként számontartott magyar labdarúgó hova igazolt, és mennyiért.
De azért mégis, ez olyan téma, hogy egy kicsit el lehet poénkodni rajta.
Rögtön itt van pár találós kérdés:
-hol van Dagesztán? (Észak-Kaukázus legnagyobb köztársasága, az Orosz Föderáció tagköztársasága.)
-mi dagesztán fővárosa? (Mahacskala)
-melyik Dagesztán legjobb focicsapata? (Anzsi Mahacskala - mint valami rajzfilmfigura neve)
Vajon mi vihette rá a több, mint három évig a PSV Eindhovenben focizott labdarúgót erre a váltásra, amikor még egy éve sincs azt nyilatkozta, hogy: "Nem olyan játékos vagyok, akinek az a célja, hogy kétmillió euró fölött keressen. Én spanyol vagy olasz csapatban játszanék szívesen. Csak azért nem mennék el Törökországba, hogy ne legyenek anyagi gondjaim." No, hát egyrészt nem Törökországba ment, másrészt nem is annyiért. Klubjának állítólag 14.5 millió eurót (3.8 milliárd forint) ért meg, ő maga pedig az orosz bajnokság harmadik legjobban kereső játékosa lesz a maga napi (!) 2 millió forintjával... (Több szám is közszájon forog, de a körülbelüli ez - pár százezren ne kicsinyeskedjünk már, na.)

                      Dzsudzsák új csapata mezével       (fotó: origo.hu)
Ennyiért biztosan el is vár valamit már az elmúlt 10 év eredményei alapján az európai klubcsapatok listáján 640. helyen büszkélkedő Mahacskala edzője, a szimpatikus, de annál kevésbé közismert nevű Gadzsi Gadzsijev. Hogy mit vár el? Azt hiszem, az nem lenne reális elvárás, hogy a közeljövőben ugrás-szerűen nőjön az érdeklődés Magyarországon a Mahacskala, és általában az orosz foci iránt - ezzel az átigazolással éppen elég reklámot csináltak már maguknak. Viszont ők nem is Magyarországot, hanem a világhírt célozzák, és akár már jövőre is a Bajnokok Ligájában akarnak maradandót alkotni. Ehhez a pénz most biztosnak látszik, tekintve, hogy a hírek szerint milyen bizniszek mennek a Kaukázus környékén. Ilyen alapon azonban az is megtörténhet, hogy a klubtulaj egy szép napon arra ébred, hogy kinyírták - és akkor minden ugrott. A viszonyokat tekintve a motivációval sem lehet majd gond. Mint látjuk, a pénzt nem sajnálják a nemes ügyre, és azon a környéken egy-két kalasnyikovval rásegíteni sem lesz akadály, szükség esetén.
Szakemberek Dzsudzsák szemére vetik, hogy a kihívás és munka helyett a pénzt választotta. Mint az elején említettem: joga van hozzá, fanyalogni meg lehet. Hiába akarna ő menni a Real Madridhoz, ha oda nem kell.
Apropó, nagy fizetés: hát persze, hogy eddig is a vegytiszta szerelem tartotta a focista mellett Zimány Linda modellt. Igen, ő az, aki tavaly nyáron "álláskeresési támogatást" igényelt. Szerelme bizonyítéka egyebek mellett, hogy március közepén új mellekkel lepte meg a focistát. Mármint a saját régijeivel, melyeket nagyobbra plasztikáztatott, valószínüleg nem egy segély-nagyságrendű összegből.

                           Feljavított "csomagolásban"  (Fotó: Gotthard Ádám/Red Lemon Media)
Kérdés, hogy az új klub, az új ország, az új körülmények (értsd. több lóvé) mennyire viselik meg ezt a biztosan szép kapcsolatot.
Hát, mivel is fejezhetném be, frappánsan? Talán azzal, hogy: Hajrá... izé, hogy is hívják, hajrá Anzsi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése