2011. június 21., kedd

Mozi

Forgatókönyv
Csapó, első jelenet.
Gazdag Befolyásosné (G.B.-né) indul otthonról, éppen beül a család nagy, fekete terepjárójába. Már indulna, amikor Gazdag Befolyásos (G.B.) feltűnik a ház mögött, az autóhoz szalad. Feltépi az ajtót, kirángatja nejét. Lökdösődnek, közben megy a szócsata, a sérelmek sorolása, és talán még a jó édes anyák is szóba kerülnek. A csetepatéra hirtelen összeszalad a ház szolgáló népe, lesik az uraság meg az úrnő csatáját. Látják, hogy G.B. nemes egyszerűséggel a kerítéshez vágja nejét, de senki nem mer közbeavatkozni. G.B. maga ül be az autóba. A szolgák bátrabbjai ekkor már a naccsága segítségére sietnek, támogatják. Ura távozásának látványa új erőt ad G.B.-nének, és erőteljesen rúgkapál a faroló kocsi felé. Nem éri be ennyivel, a lehúzott ablakon be-beüt a ház urának orcája felé. Nem hagyja magát, szalad az udvarról kihátráló nagy, fekete kocsi mellett. A személyzet figyelmesen követi, míg lehet, a fejleményeket.
Csapó, a jelenet vége.
Egy szappanopera egyik jelenetét írtam le. Egy megtörtént szappanoperáét. Vagy legalábbis egy olyan jelenetet, amelyik szappanoperába illő: Cristian Liciu, a romániai Konzervatív Párt (PC) Neamţ megyei elnöke egy biztonsági kamera "egyenes adásában" verte meg a feleségét, a jelenet statisztériáját udvartartásának alkalmazottai szolgáltatták. Tessék beülni a moziba, a 2 perces dráma vetítése itt kezdődik.
Nem hiába van szó a konzervatív párt egyik jeles személyiségéről. Az eszme láthatóan nem csak a politizálásban van jelen (a nagyratörő zsebpárt élen jár a romániai nemzetiségek gyomrozásában), de vélhetően annak a konzervatív dogmának is híve, miszerint az emberek fizikai és szellemi képességeikben alapvetően nem egyenlőek. Például ő sem egyenlő a nejével. Lehet, utóbbi fellázadt a beidegződés ellen. A férj a szó szoros értelmében leverte a zendülést.
A műsornak vége, az utolsó kapcsolja le a villanyt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése