2011. június 23., csütörtök

Első fokon

Amint arról már itt írtam, a Veszprém megyei bíróság június 23-ra ígért ítéletet a "Marian Cozma sérelmére elkövetett cselekmény" ügyében.
Na, ez van ma.

                                                                                          (fotó: origo.hu)

És a bíróság meg is hozta az ítéletet, miszerint az első és másodrendű vádlott, Raffael Sándor (balról) és Németh Győző (középen) életfogytig tartó fegyházat kapott, legkorábban 30 év múlva szabadulhatnak. Aztán kiosztottak még éveket a bűntársaknak, és nagyon helyesen a bűnpártolóknak is, akik az én tudomásom szerint azok, akik segítettek nekik meglépni (ami szerencsére nem sikerült). Aki több részletet szeretne, az itt megtalálja.
Azt hiszem, a véleményem egyértelműen kiderült a korábbi bejegyzésből, nem ismétlem meg. Csupán pár momentumra hívnám fel a figyelmet, a megjelölt origo-cikk alapján:
-R.Sándor halálfélelmében védekezett - attól az embertől félt, akit korábban már vesén szúrt, és aki után ő ment ki az utcára.
-a Patrióta bárban egy teljesen hétköznapi dulakodás alakult ki  a felek között - ilyen, vagy egyáltalán milyen egy teljesen hétköznapi dulakodás?
-A harmadrendű vádlott Sztojka Iván (a képen jobbról, 20 év fegyház) közbeszólt - sőt, tegnap még trágárkodott is az ügyésznő felé (?! - videó itt) - miszerint a cselekmény nem úgy történt, ahogyan elhangzott - a per iratanyaga 17 ezer (!) oldal, 30 szakértőt és több száz tanút hallgattak meg. Vajon mi lehetett másképp?
-az eddigi perköltség 73 millió forint - ezt vajon ki fogja megfizetni?
Az ítélet első fokon született meg, nem jogerős. A vádlottak fellebbeznek.
Folyt.köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése