2011. augusztus 31., szerda

Vidor

Augusztus 26. és szeptember 3. között zajlik Nyíregyházán az idei VIdámság és Derű ORszágos Seregszemléje, vagyis a VIDOR Fesztivál. Rengeteg program.
Ma délután volt szerencsénk "belecseppenni". A plakátokon szereplő, úgynevezett kiemelt programokra nem volt lehetőség, de a Kossuth teret, meg a környező utcákat megtöltő számtalan, akár csak pár perces szórakoztató műsorszám között is jó volt kóborolni.
A jövő-menő, sétálgató emberek között régi korokat megidéző, vagy éppen élénk fantázia szülte ruhákban sétálgattak manökenek:

Egy babának (vagy tündérnek) öltözött nő egy nagyobb bábut, ugyancsak valami tündér-félét vitt magával, aki szelíden integetett a gyerekeknek, a bátrabbja kezet is fogott vele:


A bohóc a közönséget is bevonta mutatványaiba, akit kiválasztott, az "segített" is neki:


Másik helyszínen két zsonglőr bohóckodott a mutatványok közben, ők is a publikumot megmozgatva:

Ismét odébb egykerekűn bicikliző fiúk bravúroskodtak, itt például egyre magasabbra emelt kötél fölött ugrattak át:

Kicsit messzebb egy banda nagyszerű dzsesszt játszott:

Egy árnyékos részen két rajzolónál lehetett modellt ülni portréhoz, esetleg karikatúrához:



Egy fiatalemberekből álló rézfúvós együttes térzenét adott. Játszottak például polkát, de a Beatles Hey Jude-ját is:

A Korzó üzletház előtt azt vettük észre, hogy nagymama-korú hölgyek gyülekeznek, egyforma sállal a nyakukban. Ezek készülnek valamire, vontuk le éles elmével a következtetést. Készültek: a Nyíregyházi Hölgykoszorú amatőr kórus is koncertezett.


56 hölgyet számoltam meg, aki nagyon lelkesen énekeltek operettet éppen úgy, mint a néhai Metro együttes Édes évek című dalát, vagy Aradszky László Nem csak a húszéveseké a világ-ját. Utóbbit igazolandó nagyszerű feldolgozásban énekelték a Magna Cum Laude Vidéki sanzon-ját.
Közönség pedig mindenütt volt, és láthatóan jó érezték magukat:

Jó két és fél óra alatt történt mindez. Szinte repült az idő, ahogy az egymástól pár lépésre lévő helyszínek között lófráltunk.
Nyugodt emberek között, akik sétálgattak, vagy, ha éppen igyekeztek is valahová, megálltak egy pillanatra megnézni, mit is csinál éppen a zsonglőr, vagy meghallgatni egy zeneszámot.
Nem volt tülekedés, hangoskodás, nem bömbölt fülsértő zene a képünkbe, nem telepedett ránk az odasült étolaj szaga.
Szórakoztató volt, kellemes, kikapcsolódás.
Élmény.
(Míg el nem felejtem, pénteken helyi idő szerint 19 órakor a Csík zenekar és Lovasi András koncertezik ! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése