2012. május 21., hétfő

...és ácsorog

Megáll az ész, és ácsorog.
Népi bölcselet olyan estre, amikor olyasmivel találkozol, amire nagyon rácsodálkozol, elámélkodsz, rábambulsz, nem hiszel a szemednek - meg ilyenek.
Különösen jó az ilyen, választás előtti kampány időszak az olyan esetekre, amikor megáll az eszed, és csak ácsorog, mert nem tudja, hogy most mi a frász van?!
Már korábban is idéztem az akkor időszerű sajtóanyagokból, melyekben a pártok saját fontosságukat hangsúlyozzák, akkor is, amikor az nincs (lehet, nem is volt, lehet, nem is lesz). De ezt mégsem lehet mondani a választóknak.
Szóval:
No.1. Tegnap rendezték meg Bihardiószegen az I.Érmelléki Pincefesztivált. Ott voltam (egy darabig) én is.

Ma meg miről kapunk hírt? Hát erről:
"Sor került az első Érmelléki Pincefesztiválra vasárnap Bihardiószegen (Kisjankán), amelyre több mint félezren látogattak el. (...) A pincékhez ellátogatott a diószegiek RMDSZ-es polgármesterjelöltje, Mados Attila, valamint Pásztor Sándor RMDSZ-es megyeitanács-elnökjelölt is."
Ez olyan életszerű, az RMDSZ legmagasabb szinten kilátogatott, és nem csak azt tudja, hogy Bihardiószeg, de azt is, hogy a pincesor inkább a községhez tartozó Kisjanka területéhez kapcsolódik.
De ez még semmi.
Most fog csak ácsorogni igazán.
Kapcsolódó hír: a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgó csapat már az utolsó forduló eredményeitől függetlenül megnyerte a romániai első osztályú bajnokságot.
Ez, ugye mindenkinek öröm. Úgy értem, minden erdélyinek. Minden magyarnak. Hát persze:
 
A CFR győzelme mindannyiunk sikere!
Az Erdélyi Magyar Néppárt kolozsvári szervezete gratulál a CFR csapatának a romániai labdarúgó bajnokság 2012-es bajnoki címéért! (...) A bordó-fehér alakulat ugyanis azt az erdélyi eszmeiséget képviseli, amit mi is magunkénak vallunk, és négy év alatt immár harmadik alkalommal volt képes a bajnoki címet Erdély fővárosába hozni. A Néppárt csapatának különösen szívügye a CFR focicsapat, hiszen pár éve még őket is gyengének, esélytelennek tartották, szereplésüket arroganciával kezelték, ahogyan az jobbára a mi képviselőjelöltjeinkkel is tapasztalható. Jelentjük, megtanultuk a leckét a vasutasoktól: munkával, kitartással, az egység felmutatásával a rosszakarók fölé lehet emelkedni. A CFR már megnyerte a bajnokságot, róluk példát véve mi is bizonyítani szeretnénk!

Öröm. És alkalom a megszólalásra.
Mert beszélni kell, mert kampány van.
Beszélni kell a pincében, vagy a focipályán. Bárhol, bármiről, bármit.
Az ész meg csak bambán ácsorog. Mert megáll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése