2013. március 2., szombat

Adósságkezelés oroszlánbőgéssel

Mikor arról hall az ember, hogy valahol házkutatást tartanak, akkor arra gondol, hogy iratokat, dokumentumokat, fotókat, könyveket, esetleg manapság már CD-ket, számítógépes memóriákat keresnek. 
Képzeljük el azt a kutakodót, aki mindezek helyett nagyvadakat talál - úgy értem nem "nagyvadnak" nevezett bűnözőket, hanem valódi négylábúakat.
Ez történt ugye február 27-én, szerdán, amikor Ion Balint, alias Nuţu Cămătaru, az egyik leghírhedtebbnek mondott romániai alvilági figura, az úgynevezett Uzsorás-klán vezetőjének rezidenciáján találtak nem éppen városokban őshonos állatokat.
Ilyenkor - alapesetben  - gondolom elkerekedik a házkutatást végzők szeme. Mondom, alapesetben hiszen, 2 medvét és 4 oroszlánt azért nem lehet egy terráriumban, némi fűrészpor között babusgatni; hangjuk és bűzük azért csak-csak beilletlenkedik a szomszédokhoz, de még a másik utcába is.
Azt ellenben elhiszem, hogy a titok - a szaggal ellentétben - mégsem szivárgott ki, tekintve, hogy az állatokat elrettentési céllal tartotta: állítólag azzal fenyegette meg a nem fizető adósait, hogy eléjük veti őket, reggeli/ebéd/vacsora, vagy csak egyszerűen nasi gyanánt. Gondolom, a közel s távoli szomszédok sem kockáztattak, és a rokonokkal egyetértésben csak a gazda állatszeretetéről beszélnek..
Az állatbarát szerint kedvencei csak lejárt szavatosságú húst ettek, a rendőrök szerint "lejárt szavatosságú" adósok is be voltak ígérve nekik...
Mondják, egy kínzókamra-féleséget is találtak az oroszlánok ketrece alatt, ahol az adósok "meggyőzése" zajlott - ez mondjuk, praktikusan volt elhelyezve.
"Érdekes", hogy egy ilyen ember ki-be járkálhat a börtönbe, annak ellenére, hogy - idézem a híradásokat - "a média és igazságszolgáltatás meggyőződésévé vált, hogy ő áll több gyilkossági kísérlet, zsarolás, emberrablás és mindenféle egyéb erőszakos cselekmény hátterében".  Ha ezeket a "meggyőződéseket" külön-külön vesszük, akkor is, egyenként is elég lehetne egy állandó, rács mögötti bérleményhez.
Csak elképzelem a bizonyára jól megfizetett ügyvédeit, amit az állatok szeretetére apellálva jönnek is kifelé vele a tárgyalóteremből. Szükség esetére én a történelmet is ajánlanám a prókátorok figyelmébe, hiszen egy kis átkötéssel a dákó-román kontinuitásra  - így az igaz hazafiságra - is lehet hivatkozni, hiszen a régi rómaiaktól szintén nem állt távol a kiszemeltek oroszlánok elé vetése.
Mégsem hagyhatják bent, hiszen az ügyvédi tiszteletdíjakat is ki kell vasalni az adósokból?!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése